Chirurgia Complexului Areolo-Mamelonar


Reducerea mamelonului si / sau a areolei
Medicii nostri sunt specialisti in corectarea chirurgicala a mameloanelor mari, lungi sau lasate si in reducerea areolelor prea mari sau “pufoase”, imbunatatind astfel aspectul estetic al sanului.

Procedura este efectuata sub anestezie locala si dureaza aproximativ o ora. Veti pleca acasa imediat dupa interventia chirurgicala si va veti putea relua activitatea obisnuita in ziua urmatoare.

Pentru reducerea mamelonului, medicul face o mica incizie pe mamelonul propriu-zis. Pentru reducerea areolei, medicul face o incizie in jurul perimetrului areolei. in ambele cazuri, inciziile se vindeca foarte repede, iar cicatricile sunt in general insesizabile. Odata ce incizia este completa, medicul indeparteaza excesul de tesut din zona inciziei, apoi sutureaza plaga.

Postoperator, se indica folosirea unui sutien chirurgical pentru o vindecare corecta. Ca posibile complicatii, desi extrem de rare, amintim infectia, reducerea sensibilitatii locale sau cicatricizarea patologica.

Rezultatele reducerii mamelonului si/sau areolei sunt permanente. Retineti ca sanii isi modifica in timp aspectul in urma procesului de imbatranire.
Nu exista alternative nechirurgicale care sa reduca in mod fiabil marimea/proiectia mamelonului sau marimea areolei.

Corectia mamelonului ombilicat
Inversiunea mamelonara poate fi reparata printr-o procedura chirurgicala minora care imbunatateste proiectia si aspectul mamelonului. Multe femei recurg la aceasta interventie pentru a creste eficienta alaptarii. Chirurgia este efectuata sub anestezie locala si dureaza aproximativ 30 de minute pana la o ora. Veti pleca acasa imediat dupa interventia chirurgicala si va veti putea relua activitatea obisnuita in ziua urmatoare.
Dr. Sinescu face o mica incizie in zona mamelonului si apoi corecteaza inversiunea folosind fie sutura directa, fie rearanjarea locala cu lambouri. Postoperator, se indica folosirea unui sutien chirurgical pentru o vindecare corecta. Ca posibile complicatii, desi rare, amintim reducerea sensibilitatii locale, alaptarea dificila, recurenta ombilicarii sau cicatricizarea patologica.

Inversarea mamelonului poate sa reapara in decurs de luni sau ani sau rezultatele interventiei chirurgicale pot fi permanente. Nu exista nici o modalitate de a sti cat va dura corectarea inversiunii mamelonului. Medicul va discuta cu dumneavoastra scenarii posibile la consultatia initiala.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail