Abdominoplastia


Daca ati pierdut semnificativ in greutate, fie dupa sarcina, fie prin exercitii fizice si prin modificari ale dietei, excesul de piele si muschii abdominali slabiti va pot afecta increderea in sine. Chirurgii nostri sunt specializati in procedurile de conturare a corpului, cum ar fi abdominoplastia, efectuand un numar mare de interventii chirurgicale de acest gen, si vor lucra impreuna cu dumneavoastra pentru a determina daca sunteti un bun candidat chirurgical.

Care sunt indicatiile pentru abdominoplastie?

Sarcinile multiple sau cresterea semnificativa a greutatii corporale pot tractiona excesiv muschii abdominali, provocandu-i sa se “relaxeze” in ciuda dietei si sportului. Daca nu ati reusit sa va reduceti abdomenul proeminent indifferent de metoda, sunteti esti cel mai probabil potrivit pentru pentru o astfel de operatie. Persoanele care s-au stabilizat la greutatea dorita sau care nu planifica sarcini suplimentare au rezultate postoperatorii mai bune. Adesea, abdominoplastia se combina cu mastopexia sau augmentarea mamara in cadrul unei remodelari corporale postnatale comprehensive.

Consultatia cu Dr. Sinescu

Dr. Sinescu si personalul sau medical sunt dedicati sa va ajute sa obtineti corpul pe care il doriti intr-un mod sigur si adecvat. Prin urmare, in timpul primei intalniri cu personalul, inainte de a va planifica operatia. muschii abdominali vor fi evaluati si veti discuta despre cum doriti sa aratati dupa abdominoplastie.
In timpul consultatiei, vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa procedura, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Procedura chirurgicala

Abdominoplastia poate fi efectuata in ambulatoriu sau cu spitalizare, in functie de o serie de factori. Interventia este efectuata sub anestezie generala si de obicei dureaza aproximativ 2 pana la 4 ore. Medicul face o incizie orizontala pe abdomen; se depun toate eforturile pentru a o situa sub linia de bikini. in unele cazuri, incizia se extinde vertical pana in mijlocul abdomenului. Plasarea inciziei va fi discutata cu dumneavoastra in timpul consultatiei initiale, mai ales deoarece influenteaza stilul de imbracaminte si de costum de baie.
Dupa aceea, medicul indeparteaza pielea, grasimea si tesuturile in exces si retensioneaza musculatura abdominala spre linia mediana. Incizia se inchide prin sutura in planuri anatomice. Abdominoplastia este clasificata in trei categorii: standard, mini si modificata, fiecare tip avand o rata diferita de vindecare. Metoda care va fi folosita va fi detaliata in timpul consultatiilor preoperatorii, astfel incat sa fie utilizata cea mai potrivita tehnica pentru corpul dumneavoastra. Odata ce incizia este cusuta, se aplica pansamente din tifon si o burtiera elastica, pe care o veti purta timp de cateva saptamani pentru a facilita procesul de vindecare.

Recuperarea dupa abdominoplastie

Dus – 2-3 zile postoperator
Baie – dupa scoaterea tuburilor de dren
Revenire la munca – 2-6 saptamani postoperator
Sofat – 2-6 saptamani postoperator
Activitate fizica intensa – 6-8 saptamani postoperator
Estomparea cicatricilor – de la câteva luni la un an

Imediat dupa operatie

Interventia chirurgicala poate fi efectuata si ca o procedura in ambulatoriu, dar de obicei presupune o perioada de sedere in spital. Odata ajuns acasa, veti dori sa aveti un insotitor in primele zile. Dr. Sinescu va prescrie antialgice pentru a atenua disconfortul suplimentar, deoarece va puteti confrunta cu un anumit grad de durere in primele 10 pana la 20 de zile de la interventia chirurgicala. Desi este posibil sa nu va puteti ridica complet drept cel putin o saptamana dupa interventia chirurgicala, este important sa incepeti miscarea si mersul pe parcursul primei zile dupa operatie. Odata ce va intoarceti acasa, este important sa va mobilizati la fiecare cateva ore pentru a reduce riscul de formare a cheagurilor de sange.

Primele 24-48 de ore

In primele doua zile va veti simti obosit dupa anestezie si va veti confrunta cu disconfort usor pana la moderat. Pentru a reduce riscul de tromboze si pentru a facilita procesul de vindecare, este important sa incepeti miscarea si mersul pe jos in prima zi postoperator. Veti purta o burtiera abdominala elastica timp de cateva saptamani, pentru a asigura o presiune usoara, de vindecare, pentru a asigura stabilitate si pentru a ajuta la reducerea edemelor.
Firele de sutura folosite in timpul interventiei chirurgicale la nivelul abdomenului se dizolva. Ocazional, capetele lasate la suprafata pielii sunt taiate intr-una din consultatiile postoperatorii timpurii. Tuburile de dren vor fi indepartate in circa una-doua saptamani de la interventia chirurgicala. Dupa externare veti fi instruit cu privire la modul de ingrijire a tuburilor, care sunt folosite pentru a permite fluidului sa se scurga din zona operata. Puteti sa faceti baie imediat dupa aceea.

Primele 2 saptamani

Veti observa o imbunatatire semnificativa a nivelului de disconfort in primele cateva saptamani de la interventia chirurgicala.
Echimozele dispar de obicei in aproximativ doua saptamani.
Cel mai probabil, puteti incepe o activitate usoara in decurs de 10-20 de zile postoperator.
Firele de sutura, in cazul in care sunt neresorbabile, se indeparteaza la 14-28 de zile.
Dormitul pe spate intr-o pozitie semiridicata va oferi cel mai mult confort si va ajuta cu procesul de vindecare.
Dusul este permis relativ curand dupa operatie. Tratati adezivul chirurgical plasat deasupra inciziei ca pe pielea proprie – se spala si se usuca normal. Daca fasiile se dezlipesc sau se rasucesc la capete, puteti sa le indepartati sau sa le eliminati complet.
Purtati burtiera elastica permanent, mai putin la dus.
Evitati ridicarea de obiecte grele (mai mult de 5 kg) si tensiunea locala timp de cel putin 6 saptamani.

Reluarea rutinei normale

Toata lumea vindeca la rate diferite si fiecare pacient stie cel mai bine cand este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Cel mai probabil, va puteti intoarce la locul de munca sau la scoala in decurs de 2 pana la 6 saptamani de la procedura, cu exceptia cazului in care activitatea dumneavoastra este fizic intensa.
Puteti relua sofatul la 6 saptamani, atata timp cat nu simtiti dureri in zona abdominala.
La 6 saptamani postoperator puteti renunta la burtiera. Daca aceasta este extrem de greu de tolerat, contactati-ne pentru a stabili daca o putem indeparta mai devreme.
Exercitiile solicitante pot incepe in 6-8 saptamani dupa operatie, in functie de nivelul de confort. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cicatricile trebuie ferite de expunerea la soare timp de cel putin un an dupa operatie.

De retinut

Este posibil sa experimentati o pierdere de senzatie –hipoestezie – sau amorteala pe zona operata. Acest lucru este normal si dispare in cateva luni.
Tegumentul abdominal poate fi stralucitor din cauza edemului. in cateva saptamani, inflamatia va disparea si pielea va reveni la un aspect normal.
Este posibil sa simtiti furnicaturi, ca rezultat al vindecarii nervilor din zona. Vor disparea in cateva luni de la procedura.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

La fel ca orice procedura chirurgicala, abdominoplastia are riscuri asociate. in timpul consultatiei initiale, medicii nostri vor evalua si discuta riscurile individuale si se va determina daca sunteti un bun candidat pentru interventie. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile efecte adverse includ:
Infectie
Dehiscenta de plaga
Seroame sau hematoame
Zone de amorteala
Modificari tegumentare, inclusiv exces restant de tesut
Cicatrizarea anormala

Cat timp se mentin rezultatele?

Operatia de abdominoplastie va crea un abdomen mai plat si mai fin, deoarece muschii abdominali si pielea sunt intinse in timpul procedurii. Rezultatele sunt permanente, cu exceptia cresterii masive in greutate sau a unei noi sarcini dupa operatie.

Intrebări pe care le puteți avea

Exista alte proceduri care ar putea fi asociate pentru a imbunatati aspectul general al abdomenului?
Liposuctia este deseori folosita impreuna cu abdominoplastia pentru a indeparta grasimea de pe abdomenul superior si a recontura etajul mijlociu al trunchiului.

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Abdominoplastia este considerata chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperita de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. In timpul primei consultatii vor fi detaliate informatiile despre cost si plata.

Exista si alte variante de interventii chirurgicale la nivelul burtii?
Unii pacienti pot raspunde cu succes la tehnicile non-excizionale, cum ar fi liposuctia. Asteptarile pacientului sunt critice in determinarea celei mai bune strategii. Daca ne confruntam cu laxitate severa a pielii si a musculaturii, abdominoplastia este singura optiune care restabileste conturul si tonusul dorit.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail