Blefaroplastia


Ridicarea pleoapelor indeparteaza excesul de grasime si piele de pe pleoapele superioare si inferioare, corectand aspectul „cazut” al pleoapei superioare si reducand „pungile” de sub ochi. In acest moment, chirurgia pleoapelor este una dintre cele mai populare proceduri efectuate de medicii nostri. Cu toate acestea, este important sa stiti ca nu va corecta ridurile cunoscute ca „laba-gastei”, nu va sterge cearcanele, nu va ridica sprancenele si nu va elimina caracteristicile etnice sau rasiale. Echipa noastra trateaza cu succes si ectropionul sau entropionul si are o vasta experienta in diagnosticarea si tratarea cancerelor de piele.

Care sunt indicatiile pentru blefaroplastie?

Candidatul ideal pentru un lifting palpebral este o persoana cu o stare buna de sanatate, care are asteptari realiste despre procedura si cu una sau mai multe dintre urmatoarele caracteristici: pleoape inferioare prea “pline” sau „pungi” sub ochi, exces de piele pe pleoapele superioare / pleoape “cazute”, exces de piele pe pleoapele inferioare. Majoritatea pacientilor au cel putin 35 de ani, dar daca aspectul pleoapelor este mostenit genetic, puteti decide sa efectuati operatia la o varsta mai mica.

Consultatia cu Dr. Sinescu

In timpul primei consultatii, inainte de a va planifica operatia, Dr Sinescu va evalua cu atentie structura dumneavoastra faciala pentru a stabili cea mai buna strategie terapeutica. Este posibil, de exemplu, ca rezultatele pe care le doriti sa necesite combinarea blefaroplastiei cu alte interventii. Vi se vor testa vederea si secretia lacrimala. Vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa procedura, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Procedura chirurgicala

Blefaroplastia va fi efectuata intr-una din clinicile cu care colaboreaza chirurgii nostri. Procedura dureaza in general intre 1 si 3 ore, in functie de cat de extinsa este. Operatia este efectuata de multe ori in anestezie locala cu sedare. Anestezia generala poate fi utilizata daca doriti sa fiti complet adormiti in timpul procedurii. Toate aceste informatii vor fi discutate cu dumneavoastra in timpul consultatiilor preoperatorii. In majoritatea cazurilor, interventia chirurgicala se efectueaza in ambulatoriu si veti putea pleca acasa la putin timp dupa procedura. Daca blefaroplastia este extinsa sau combinata cu alte proceduri, poate fi necesara ospitalizare de 1-2 nopti.
Medicul face mici incizii pe pliurile naturale ale pleoapelor, pe marginea ciliara sau transconjunctival pentru pleoapa inferioara si in santul palpebral superior pentru pleoapa superioara. Prin aceste incizii, medicul va separa pielea de tesuturile subiacente si muschi, va indeparta excesul de grasime si va inchide inciziile cu fire de sutura extrem de subtiri. Daca se opereaza toate cele 4 pleoape, medicul dumneavoastra va lucra mai intai la cele superioare, apoi la cele inferioare.

Recuperarea dupa blefaroplastie

Citit, TV, laptop – 2-3 zile postoperator
Machiaj – 7-10 zile postoperator
Extragerea firelor de sutura – o saptamana postoperator
Revenire la scoala/munca – 7-10 zile postoperator
Sofat – imediat ce va simtiti confortabil
Lentile de contact – 2-3 saptamani postoperator
Activitate fizica intensa – 3-4 saptamani postoperator
Estomparea cicatricilor – de la cateva luni la un an

Imediat dupa operatie

In majoritatea cazurilor, operatia de ridicare a pleoapelor are loc in ambulatoriu si puteti merge acasa in aceeasi zi. Este posibil sa fiti somnoros dupa anestezie, iar pleoapele dumneavoastra se vor simti “grele” si dureroase. Disconfortul este usor controlabil cu antialgice. Este important ca cineva sa va conduca acasa dupa interventia chirurgicala si sa ramana cu dumneavoastra in primele zile. Ochii pot fi de asemenea echimotici, in grade diferite de la pacient la pacient, atingand varful la o saptamana postoperator si disparand in general la 2-4 saptamani.

Primele 24-48 de ore

In primele cateva zile dupa interventia chirurgicala, puteti avea o senzatie de ochi “lipiciosi”, cu prurit si arsuri. Pleoapele pot parea uscate si in tensiune, iar marginea ciliara poate fi amortita. Toate acestea se remit rapid dupa primele 2 zile, dar este important sa mentineti activitatile obisnuite la minimum pentru primele 3-5 zile.
Pot aparea echimoze si edem si in jurul ochilor. Compresele reci (o punga de marime medie de mazare congelata functioneaza bine) ajuta la reducerea acestor semne. Sangerarile usoare la nivelul inciziilor nu reprezinta un motiv de ingrijorare si pot fi controlate prin presiune ferma locala timp de10-20 de minute. Puteti curata sangele uscat sau coagulat cu apa si sapun si apa. Daca sangerarea nu se opreste, contactati-ne pentru instructiuni suplimentare.

Primele doua saptamani

Veti observa o imbunatatire semnificativa si constanta in primele cateva saptamani. Desi veti fi mobili imediat postoperator, este indicat sa aveti un nivel redus de activitate in primele 3-5 zile. Firele de sutura se extrag la 7-10 zile, iar echimozele si edemele se estompeaza vizibil in aceasta perioada.
Puteti sa cititi, sa priviti la televizor sau sa folositi un computer la cateva zile dupa interventia chirurgicala, iar majoritatea pacientilor se reintorc la munca in 7-10 zile. Puteti purta machiaj la 10 zile postoperator, iar uzul lentilelor de contact este permis la 3-4 saptamani. Orice activitate intensa trebuie evitata timp de cel putin 3 saptamani postoperator.

Reluarea programului normal

Fiecare vindeca la rate diferite si doar pacientul stie cel mai bine cand este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Puteti relua sofatul imediat ce va simtiti confortabil.
Exercitiile fizice intense pot incepe la aproximativ 3 saptamani dupa operatie. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cicatricile vor fi rozalii 6 luni sau chiar mai mult, insa ulterior se vor stabiliza ca linii albe aproape invizibile.
Cicatricile trebuie ferite de expunerea la soare timp de cel putin un an dupa operatie.
Ochii dumneavoastra vor fi sensibili la lumina soarelui, la vant si la orice iritanti din aer cateva saptamani dupa operatie. Purtati ochelari de soare, impreuna cu machiaj special cu protectie solara ori de cate ori iesiti.

De retinut

Este posibil sa va confruntati cu vedere incetosata sau dubla timp de cateva zile dupa blefaroplastie.
Unii pacienti pot intampina probleme minore atunci cand inchid ochii.
Nervii pleoapei inferioare pot fi afectati temporar de interventia chirurgicala, cauzandptoza usoara a marginii acesteia. Aceasta situatie se corecteaza de obicei in cateva zile sau saptamani. Masajul in sus si sustinerea pleoapei in sine cu steristrip pot ajuta procesul de vindecare.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

Toate interventiile chirurgicale au un anumit grad de risc; cu toate acestea, complicatiile majore dupa blefaroplastie sunt rare. in timpul primei consultatii, riscurile individuale vor fi evaluate si discutate. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile efecte adverse includ urmatoarele:
Infecţie
Ochi uscati
Incapacitatea de a inchide ochii
Cicatrizarea patologica
Retractia pleoapei inferioare (ectropion)
Hematomul (colectarea sangelui)
Asimetrie

Cat timp se mentin rezultatele?

Blefaroplastia poate spori aspectul tineresc al ochilor. Aceste rezultate dureaza, in general, intre 5 si 10 ani, chiar si mai mult. Este important sa retineti ca efectele imbatranirii, gravitatiei si factorilor de mediu vor provoca in cele din urma ptoza zonei pleoapelor.

Intrebari pe care le puteti avea

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
In cele mai multe cazuri, operatia de ridicare a pleoapelor este considerata chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperita de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. Informatii despre cost si plata vor fi discutate pe deplin cu dumneavoastra in timpul consultarii initiale. Uneori, asigurarea va acoperi costul interventiei, daca aceasta este considerata necesara din punct de vedere medical pentru a imbunatati vederea care este afectata din cauza excesului tegumentar al pleoapei superioare sau a ptozei acesteia.

Exista proceduri care s-ar putea asocia?
Blefaroplastia se asociaza adesea cu un lifting frontal sau cu un lifting medio-facial. pentru a oferi un aspect mai fin si intinerit al fetei.

Exista alternative pentru blefaroplastie?
Injectiile cu toxina botulinica de tip A pot fi o alternativa temporara, non-chirurgicala a unui lift pentru pleoape. Aceste injectii pot reduce sau elimina ridurile perioculare prin blocarea impulsurilor nervoase si paralizia temporara a muschilor implicati.
Tratamentele minim-invazive ca peeling-urile chimice, laserul sau radiofrecventa fractionata non-ablativa pot, de asemenea, sa imbunatateasca tonusul pielii, sa reduca discromiile si sa estompeze ridurile.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail