Implanturile faciale


Implanturile faciale sunt plasate chirurgical in anumite zone ale fetei, pentru a defini linia maxilarului sau a augmenta barbia, astfel incat pacientul sa obtina trasaturi simetrice si echilibrate. Putem, de asemenea, sa corectam chirurgical barbia prin proceduri la nivelul mandibulei. Puteti decide impreuna cu echipa noastra care este optiunea potrivita pentru dumneavoastra astfel incat rezultatul sa fie sigur si satisfacator.

Care sunt indicatiile pentru implanturile faciale?

Daca sunteti in stare buna de sanatate si aveti asteptari realiste cu privire la chirurgia cu implanturi faciale, sunteti un bun candidat pentru aceasta procedura. De asemenea, este important sa intelegeti si sa simtiti ca puteti gestiona limitele metodei, inclusiv imposibilitatea de a va misca liber gura sau buzele timp de cateva saptamani dupa operatie si necesitatea de a mentine o anume dieta.

Prima consultatie

In timpul primei consultatii, inainte de a va planifica operatia, Dr Sinescu va va evalua structura faciala si veti discuta in detaliu modificarile pe care le-ati dori realizate cu ajutorul implanturilor. Cu indrumarea noastra, veti decide ce tip de implant facial este potrivit pentru dumneavoastra, precum si marimea, forma si pozitia acestuia.
Vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa procedura, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Interventia chirurgicala

Operatia poate fi efectuata utilizand anestezie generala sau anestezie locala cu sedare, in functie de ceea ce preferati dumneavoastra si medicul dumneavoastra. Cu anestezie generala, veti fi complet adormit pe tot parcursul procedurii. Cu anestezie locala, veti fi usor sedat si fata dumneavoastra va fi amortita. Veti fi treaz, dar veti fi relaxat si nu veti simti disconfort. Tipul anesteziei care va fi folosita, durata procedurii si plasarea inciziilor vor fi discutate pe larg in timpul consultatiilor preoperatorii.

Interventia dureaza de obicei intre 30 de minute si o ora. O incizie este plasata sub barbie, iar medicul diseca un buzunar subcutanat in care introduce implantul. Implanturile sunt fabricate dintr-un material sintetic asemanator ca textura cu tesutul natural si sunt disponibile intr-o mare varietate de dimensiuni si forme. Aceasta permite montarea personalizata a implantului si o abordare individualizata a fetei fiecarui pacient. Dupa implantare, sunt folosite suturi fine pentru a fixa implantul si pentru a inchide pielea.

Pentru implantele mandibulare, inciziile se fac bilateral, pe partea interna a buzei inferioare. Dupa disectia buzunarului si introducerea implantului, acesta se fixeaza in pozitie si plaga chirurgicala se inchide cu suturi resorbabile, intreaga procedura avand in general o durata de 1-2 ore.
Implanturile faciale sunt fabricate dintr-o varietate de materiale. Ocazional, se utilizeaza transferal de grasime in locul implanturilor solide.

Recuperarea postoperatorie

Dus/baie – prima zi postoperator
Extragerea firelor de sutura – 5-7 zile postoperator
Revenirea la munca – o saptamana postoperator
Activitate fizica intensa – 4 saptamani postoperator
Estomparea cicatricilor – de la cateva luni la un an

Imediat dupa operatie

De obicei, interventia chirurgicala se efectueaza in ambulatoriu si puteti pleca acasa la scurt timp dupa operatie. Este posibil sa fiti somnoros de la anestezie, astfel incat ar trebui sa aveti pe cineva sa va conduca acasa.
Abilitatea dumneavoastra de a va deschide si de a va misca gura va fi limitata si veti avea o dieta anume in primele cateva saptamani postoperator. Disconfortul aparut este usor controlabil cu antialgice prescrise de medic.

Primele 24-48 de ore

In primele doua zile va puteti simti obosit de la anestezie si pot aparea dureri locale moderate, precum si echimoze si edem in zona operata. Edemul poate fi deosebit de pronuntat in cazul implantelor mandibulare. De obicei toate aceste manifestari scad in intensitate pe parcursul catorva zile, insa un grad restant de edem minim poate exista chiar timp de cateva luni. Unii pacienti descriu o senzatie de tensiune locala care de obicei dispare dupa o saptamana. Mobilitatea la nivelul gurii si buzelor va fi redusa si puteti intampina dificultati in a zambi si a vorbi.
Medicul va va furniza instructiuni specifice postoperatorii, care vor include restrictii alimentare, indrumari privind igiena orala si indicatii specifice asupra nivelului de activitate recomandat. Controalele vor fi programate in prima saptamana din doua in doua zile, iar apoi saptamanal in prima luna dupa operatie.

Primele doua saptamani

Veti observa o imbunatatire semnificativa a nivelului de confort in prima saptamana dupa interventia chirurgicala si, cel mai probabil, va veti putea intoarce si la lucru.
Echimozele si edemul se estompeaza in aproximativ o saptamana, cu exceptia edemului aparut la implanturile mandibulare.
Firele neresorbabile de sutura se extrag la 7 zile postoperator. Cele resorbabile se dizolva in aproximativ 10 zile.
Evitati tensiunea locala timp de cel putin 2 saptamani si sporturile de contact timp de cel putin 8 saptamani pentru a nu produce deplasarea implanturilor.

Reluarea rutinei normale

Fiecare vindeca la rate diferite si doar pacientul stie cel mai bine cand este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Puteti sa faceti baie sau dus la o zi postoperator, cu grija pentru zona operata.
Va puteti intoarce la munca sau la scoala intr-o saptamana.
Puteti relua condusul imediat ce va simtiti confortabil, de obicei intr-o saptamana.
Exercitiile fizice intense pot incepe aproximativ 4 saptamani dupa operatie. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cicatricile trebuie ferite de expunerea la soare timp de cel putin un an dupa operatie.

De retinut

Tegumentul regiunii operate poate para stralucitoare din cauza edemului pentru cateva saptamani.
Implanturile mandibulare produc un edem semnificativ, rezistent chiar si cateva luni, care amana evaluarea rezultatului final pana dupa disparitia acestuia.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

Toate interventiile chirurgicale au un anumit grad de risc; cu toate acestea, complicatiile acestor proceduri suntde obicei minore. in timpul primei consultatii, riscurile individuale vor fi evaluate si discutate. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile efecte adverse includ urmatoarele:
Infecţie
Hipo/anestezie permanenta
Hiperestezie
Deplasarea implantului
Asimetrie

Cele mai probabile riscuri includ urmatoarele:
Infecţie
Amortire permanenta
Iritatia nervilor
Schimbarea implantului
Asimetrie

Cat timp se mentin rezultatele?

Rezultatele sunt permanente daca se utilizeaza implanturi de silicon. In cazul transferului cosmetic de grasime, este posibil ca procedura sa trebuiasca repetata periodic. Este important sa retineti ca aspectul fetei si gatului va continua sa se schimbe ca urmare a imbatranirii si a gravitatiei.

Intrebari pe care le puteti avea

Ce alte proceduri se pot asocia pentru a imbunatati aspectul general al fetei?
Exista mai multe interventii chirurgicale care pot oferi un aspect mai tineresc. Acestea includ blefaroplastia, rinoplastia, liftingul frontal, liftingul cervical, liftingul facial.

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Implanturile faciale se incadreaza in categoria interventiilor estetice, ca urmare operatia nu este acoperita de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. In timpul primei consultatii vor fi detaliate informatiile despre cost si plata.

Exista alternative la implanturile faciale?
Substantele de umplere, cum ar fi colagenul, acidul hialuronic sau hidroxiapatita oferi o imbunatatire temporara localizata. Transferul propriei grasimi dintr-o alta zona a corpului poate imbunatati conturul si forma fetei. Aceasta abordare necesita de obicei una pana la trei proceduri pentru a obtine rezultatul dorit.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail