Liftingul cervical


Liftingul cervical este o procedura chirurgicala populara, conceputa pentru a intinde structurile lipsite de elasticitate (piele si muschi) de la nivelul liniei mandibulare si gatului. Pe masura ce o persoana imbatraneste, adesea pielea devine laxa, muschii isi pierd din tonus, iar grasimea in exces creste. Interventia chirurgicala la nivelul gatului trateaza muschiul numit platysma, care se intinde de la clavicula pana spre mandibula, astfel incat sa obtinem un aspect natural, dar intinerit al regiunii cervicale anterioare.

Care sunt indicatiile pentru ascensionarea cervicala?

Candidatii ideali unui lifting cervical sunt pacientii de ambe sexe, cu varsta cuprinsa intre 40 si 70 de ani, aflati in stare buna de sanatate si cu asteptari realiste despre procedura. Un tonus muscular si o elasticitate tegumentara bune sunt de ajutor. Daca principala dumneavoastra ingrijorare o constituie barbia dubla, chirurgul va poate recomanda tratamente alternative pentru a reduce grasimea de sub barbie. Structura pielii si a gatului va fi evaluata la consultatia initiala pentru a determina daca un lifting cervical este potrivit pentru dumneavoastra.
Pacientii aleg de obicei aceasta procedura pentru a corecta una sau o combinatie dintre urmatoarele: barbia dubla, pielea gatului slabita din cauza varstei sau a pierderii in greutate, piele incretita pe zona mediana a gatului.
Unii pacienti cu laxitate tegumentara pot fi candidati pentru o abordare non-chirurgicala. Medicii nostri va vor prezenta optiunile minim-invazive, cum ar fi procedurile de radiofrecventa fractionata pentru intinderea pielii.

Consultatia cu Dr. Sinescu

In timpul consultatiilor preoperatorii, veti discuta cu medicii nostri obiectivele dumneavoastra cosmetice. Dr Sinescu va evalua cu atentie elasticitatea pielii si tonusul muschilor subiacenti de la nivelul gatului pentru a stabili cea mai buna strategie terapeutica. Vi se vor prezenta in detaliu optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa interventie, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Interventia chirurgicala

Operatia va avea loc intr-una din clinicile ultramoderne cu care colaboreaza echipa noastra, in general in ambulatoriu. Daca liftingul dumneavoastra este extins sau este combinat cu alte proceduri, poate fi necesara o spitalizare de 1-2 nopti.
Interventia dureaza 1-3 ore si poate fi efectuata in anestezie generala sau anestezie locala cu sedare, in functie de ceea ce preferati dumneavoastra si medicul dumneavoastra. Cu anestezie generala, veti fi complet adormiti pe tot parcursul procedurii. Cu anestezie locala, veti fi usor sedati, iar gatul si zonele inconjuratoare vor fi amortite. Veti fi treaz, dar veti fi relaxat si nu veti simti disconfort. Tipul anesteziei utilizate si necesitatea spitalizarii vor fi discutate cu dumneavoastra la prima consultatie.
Lucrand printr-o incizie situata sub barbie, medicul dumneavoastra ridica cu atentie pielea gatului, indeparteaza tesutul excesiv si tensioneaza muschii subiacenti cu fire de sutura. Tegumentul in exces poate fi de asemenea taiat prin punctele de incizie. Dupa sutura pielii, sub barbie se plaseaza un pansament, iar capul si gatul sunt infasurate intr-un bandaj elastic, pentru a ajuta la procesul de vindecare. Pansamentele si eventualele tuburi de dren se scot in maxim 48 de ore, insa compresia elastica trebuie mentinuta macar noaptea cel putin doua saptamani dupa operatie.

Recuperarea dupa liftingul cervical

Renuntarea la pansament – prima zi postoperator
Dus/spalat pe cap – 2 zile postoperator
Extragerea firelor de sutura – 7-10 zile postoperator
Revenire la munca – 2 saptamani postoperator
Sofat – imediat ce va simtiti confortabil
Activitate fizica intensa – 3 saptamani postoperator
Estomparea cicatricilor – de la cateva luni la un an

Imediat dupa operatie

In majoritatea cazurilor, liftingul cervical se efectueaza in ambulatoriu si puteti merge acasa in aceeasi zi. Este posibil sa fiti somnoros dupa anestezie si sa resimtiti un disconfort moderat, controlabil cu antialgice. Este important ca cineva sa va conduca acasa dupa interventia chirurgicala si sa ramana cu dumneavoastra in primele zile.

Primele 24-48 de ore

Majoritatea pacientilor sunt mobile in primele doua zile dupa operatie. Pansamentele vor fi scoase dupa 24 de ore. Bandajul elastic trebuie purtat noaptea timp de doua saptamani. Cel mai probabil vor aparea echimoze si edem localizat, dar toate acestea se remit in 10-14 zile.

Primele 2 saptamani

Veti observa o imbunatatire semnificativa a nivelului de disconfort in primele cateva saptamani de la interventia chirurgicala. De fapt, majoritatea pacientilor cu lifting cervical se reintorc la lucru in maxim doua saptamani de la interventia chirurgicala. Activitatile normale pot fi reluate imediat ce va simtiti confortabil. Firele de sutura vor fi extrase la 7 zile.

Reluarea de rutin normal

Fiecare vindeca la rate diferite si doar pacientul stie cel mai bine cand este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Cel mai probabil va veti putea intoarce la serviciu in 2 saptamani postoperator.
Puteti relua sofatul imediat ce va simtiti confortabil.
Exercitiile fizice intense pot incepe la aproximativ 3 saptamani dupa operatie. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cele mai multe semne vizibile ale interventiei chirurgicale ar trebui sa se estompeze in aproximativ 3 saptamani.

De retinut

Este posibil sa aveti hipoestezii sau amorteala in zonele operate; senzatia este absolut fireasca si poate dura cateva saptamani, cateodata chiar luni.
Orice senzatie de prurit sau furnicaturi se datoreaza vindecarii nervilor din regiune si va disparea complet in cateva luni.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

Toate interventiile chirurgicale au un anumit grad de risc; cu toate acestea, complicatiile majore dupa liftingul cervical sunt neobisnuite. In timpul primei consultatii, riscurile individuale vor fi evaluate si discutate. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre – si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile efecte adverse includ urmatoarele:
Infecţie
Leziuni ale nervilor periferici, senzitivi sau motori
Hematoame sau seroame
Asimetrie
Cicatrizarea patologica

Cat timp se mentin rezultatele?

Liftingul cervical va ofera un aspect mai odihnit si tineresc. Aceste rezultate dureaza, in general, intre 5 si 10 ani, chiar mai mult in unele cazuri. Este important sa retineti ca efectele imbatranirii, gravitatiei si factorilor de mediu vor continua sa afecteze elasticitatea si tonusul pielii si musculaturii dumneavoastra.

Intrebari pe care le puteti avea

Exista proceduri care s-ar putea asocia?
Liftingul cervical este adesea efectuat in asociere cu liftingul facial sau frontal. Pentru un plus de volum in zone selectionate, pot fi folosite si implanturile faciale, indeosebi la nivelul liniei mandibulare si barbiei. Toate procedurile complementare vor fi discutate cu dumneavoastra in timpul consultatiilor initiale.

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Liftingul cervical este considerat chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperit de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. Informatii despre cost si plata vor fi discutate pe deplin cu dumneavoastra in timpul primelor consultatii.

Exista alternative pentru lifting?
Daca aveti un exces de tesut adipos in zona gatului, dar pielea dumneavoastra este inca elastica, liposuctia cervicala poate produce o linie mandibulara mai frumos definita.
Benzile platismale pot fi tratate in anumite cazuri cu injectii de toxina botulinica tip A.
Rejuvenarea gatului poate fi realizata si prin injectarea unor compusi specifici cu acid hialuronic.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail