Liposuctia cervicala


Inaintarea in varsta aduce adesea schimbari care nu reflecta modul in care ne vedem noi insine. Pielea poate incepe sa se lase. Volumele faciale se modifica, aparand adesea regiuni “de exces”, nu acolo unde ni le-am dori. Gatul si linia mandibulara, care pana mai ieri pareau tinere si vibrante, acum sunt “pline” si neregulate. Nimeni nu are un glob de cristal, dar, privindu-ne parintii si bunicii, putem sa ne imaginam propriul viitor din punct de vedere estetic. Liposculptura fetei si gatului se realizeaza folosind sonde speciale, concepute pentru structuri delicate, si poate restabili conturul, forma si tonusul extremitatii cefalice. Inciziile si recuperarea minime pot duce laimbunatatiri spectaculoase cu ajutorul acestei tehnici specializate. Liposuctia poate fi utilizata singura sau impreuna cu alte proceduri, cum ar fi transferul cosmetic de grasime, liftingul facial sau cervical, blefaroplastia sau procedurile laser pentru rezultate armonioase.

Care sunt indicatiile pentru liposuctia cervicala?

Candidatii ideali sunt pacientii de ambe sexe care incep sa observe un aspect plin al fetei si gatului, insotit de o culoare pamantie. Multi vad santuri nazo-geniene adanci, un contur neregulat al liniei mandibulare, “falcute” si o regiune cervicala voluminoasa. Aceste schimbari pot aparea inca de la 30 de ani. Succesul liposuctiei este garantat de o piele elastica si de o musculatura relativ tonica. Majoritatea pacientilor au intre 30 si 50 de ani, insa interventia poate fi eficienta si la persoane de 60-70. Daca sunteti in general sanatosi, aveti opinii realiste despre rezultatele care pot fi obtinute si descrieti oricare dintre urmatoarele conditii, puteti fi un bun candidat pentru procedura: gat plin cu barbie cu dubla sau tripla; “falcute”; linie mandibulara prost definita; obraji plini.

Consultatia cu Dr. Sinescu

In timpul consultatiilor preoperatorii, veti discuta cu medicii nostri obiectivele dumneavoastra cosmetice. Dr Sinescu va va evalua cu atentie structura faciala si a gatului, elasticitatea pielii, tonusul muschilor subiacenti si volumele faciale pentru a stabili cea mai buna strategie terapeutica. Vi se vor prezenta in detaliu optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modulin care este efectuata operatia si la ce va puteti asteptainainte,in timpul si dupa interventie, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Interventia chirurgicala

Operatia va avea loc intr-una din clinicile ultramoderne cu care colaboreaza echipa noastra, in general in ambulatoriu. Interventia dureaza 1-2 ore si poate fi efectuata in anestezie generala sau anestezie locala cu sau fara sedare,in functie de ceea ce preferati dumneavoastra si medicul dumneavoastra. Cu anestezie generala, veti fi complet adormiti pe tot parcursul procedurii. Cu anestezie locala, veti fi usor sedati, iar gatul si zonele inconjuratoare vor fi amortite. Veti fi treaz, dar veti fi relaxat si nu veti simti disconfort. Tipul anesteziei utilizate si necesitatea spitalizarii vor fi discutate cu dumneavoastra la prima consultatie.

Dr. Sinescu va marca zonele fetei care urmeaza sa fie operate, precum si orice alte regiuni care vor fi tratate cu alte proceduri daca acestea sunt planificate. Toate vor fi amortite cu anestezic local, pentru confort in timpul si dupa interventie. Pentru introducerea sondelor si a canulelor sunt necesare doar punctele mici de incizie, practic imperceptibile. Se monteaza porturi de protectie a pielii, astfelincat sa se evite orice trauma si sa se maximizeze capacitatea de vindecare. Odata ce zonele sunt adecvat anesteziate, se folosesc sonde delicate, ultrasonice sau nu, la setari de putere specifice, pentru a trata zonele stabilite. Canulele speciale de aspiratie scazuta elimina grasimea si resturile inutile pentru a crea contururile si forma dorite. La final, canulele sunt extrase, porturile se indeparteaza si inciziile sunt inchise cu fire extrem de subtiri de sutura. Grasimea colectata este adeseori prelucrata si transferata in zone cu deficit de volum. Pansamentul compresiv ajuta tesuturile sa se muleze in forma dorita si scade de asemenea edemul si echimozele. Aplicatiile locale reci sunt de ajutor si ele. Pacientii sunt incurajati sa adopte o pozitie semi-sezanda, in acelasi scop.

Recuperarea dupa liposculptura faciala si cervicala

Extragerea tuburilor de dren – nu se folosesc de obicei; daca da, la 1-5 zile
Renuntarea la pansament – 1-5 zile postoperator
Contentia elastic – 3 saptamani postoperator
Dus/spalat pe cap – in ziua in care se scot pansamentele
Extragerea firelor de sutura – 5-7 zile postoperator, daca sunt neresorbabile
Revenire la munca – 2-14 zile postoperator
Sofat – imediat ce va simtiti confortabil
Activitate fizica intense – 1-2 saptamani postoperator
Estomparea cicatricilor – de la cateva luni la un an

Imediat dupa operatie

In majoritatea cazurilor, liposuctia cervicala se efectueaza in ambulatoriu si puteti merge acasa in aceeasi zi. Este posibil sa fiti somnoros dupa anestezie si sa resimtiti un disconfort moderat, controlabil cu antialgice. Este important ca cineva sa va conduca acasa dupa interventia chirurgicala si sa ramana cu dumneavoastrain primele zile. Vor aparea echimoze, edem si amorteli. Va trebui sa va mentineti capul ridicat si sa evitati orice activitate intensa pentru cateva zile, pentru a reduce edemul si pentru a evita complicatiile. Aplicatiile locale reci ajuta la diminuarea tuturor semnelor enumerate mai sus in primele 2-3 zile. Evitati gheata sau pachetele de gheata aplicate direct pe piele.

Primele 24-48 de ore

S-ar putea sa simtiti amorteli si un disconfort temporarin jurul incizilor, pe suprafetele tratate, cu precadere pe gat si pe linia mandibulara. Orice durere sau disconfort pot fi controlate cu antialgice. Medicul va vaindeparta pansamentele la primul control postoperator. Este posibil sa existe mici sangerariin jurul inciziilor, este normal, iar acestea se opresc la presiune locala usoara. In cazul in care sangerarea nu raspunde la presiune sau devine abundenta anuntati-ne imediat.
De obicei, va puteti spala parul dupa 48 de ore. Cu toate acestea, daca va uscati parul, setati uscatorul pe cea mai temperatura joasa, deoarece fata si scalpul dumneavoastra pot fi amortite si exista riscul sa va ardeti.

Primele doua saptamani

Desi veti fi mobiliinca din primele cateva zile, ar trebui sa va menajati in prima saptamana dupa operatie. Toate firele de sutura care nu se dizolva vor fi extrase la 5-7 zile, iar la doua zile dupa aceea puteti incepe sa folositi machiajul. Majoritatea pacientilor isi reiau lucrul in maxim doua saptamani. Veti observa ca nivelul de confort va creste progresiv.

De asemenea, pot aparea:
Edem usor/moderat, sensibilitate si echimozein zona procedurii; toate acestea se diminueaza in primele doua saptamani si dispar complet la o luna.
Amorteli timp de cateva saptamani sau chiar luni.
Prurit ca rezultat al vindecarii nervilor senzitivi, mai pronuntat in cazul procedurilor chirurgicale, poate dura pana la sase luni pentru a disparea complet.

Reluarea de rutina normal

Fiecare se vindeca la rate diferite si doar pacientul stie cel mai bine cand este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Cel mai probabil va veti putea intoarce la serviciu in 3-14 zile postoperator.
Puteti relua sofatul imediat ce va simtiti confortabil.
Exercitiile fizice intense pot incepe la aproximativ 2-6 saptamani dupa operatie. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cele mai multe semne vizibile ale interventiei chirurgicale ar trebui sa se estompeze in aproximativ 3 saptamani.
Expunerea prelungita la caldura si la soare trebuie limitata pentru cateva luni.
Cicatricile cauzate de incizie trebuie protejate de lumina soarelui timp de cel putin un an dupa procedura.

De retinut

Edemul si echimozele scad, de obicei, suficient incat sa puteti iesi confortabil in public dupa aproximativ 10-20 de zile de la interventia chirurgicala, adesea mai devreme.
Este posibil sa aveti hipoestezii sau amortealain zonele operate; senzatia este absolut fireasca si poate dura cateva saptamani.
Tegumentul fetei si gatului se va usca. Aplicati frecvent o crema hidratanta buna fara parfum.
Evitati saunele si baile de aburiin primele luni dupa operatie.
Protejati-va cicatricile cu protectie solara timp de cel putin 6 luni dupa operatie. Utilizati un SPF 15 (sau mai mult) de fiecare data cand iesiti. Aplicati protectia solara inaintea machiajului.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

Toate interventiile chirurgicale au un anumit grad de risc; cu toate acestea, complicatiile majore dupa liposculptura cervicala sunt rare. In timpul primei consultatii, riscurile individuale vor fi evaluate si discutate. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre – si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile efecte adverse includ urmatoarele:
Infecţie
Leziuni ale nervilor periferici, senzitivi sau motori
Echimoze
Asimetrii
Seroame sau hematoame
Neregularitati de contur
Edem prelungit
Arsuri tegumentare superficiale

Cat timp se mentin rezultatele?

Liposculptura faciala si cervicala restaureaza contururile faciale tineresti si va ofera un aspect mai odihnit. Aceste rezultate dureaza,in general,intre 5 si 10 ani, chiar mai mult in unele cazuri. Este important sa retineti ca efectele stiului de viata, ale imbatranirii, gravitatiei si factorilor de mediu vor continua sa afecteze elasticitatea si tonusul pielii si musculaturii dumneavoastra. Ingrijirea meticuloasa a pielii este esentiala pentru a maximiza eficacitatea si longevitatea rezultatelor chirurgicale.

Intrebari pe care le puteti avea

Exista proceduri care s-ar putea asocia?
Liposculptura este adesea efectuatain asociere cu liftingul facial, liftingul cervical, liftingul frontal, blefaroplastia, transferul cosmetic de tesut adipos sau procedurile laser pentru rezultate optime.
Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Liposuctia cervicala este considerata chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperita de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. Informatii despre cost si plata vor fi discutate pe deplin cu dumneavoastra in timpul primelor consultatii.

Exista alternative pentru liposuctia cervicala?
Injectiile cu toxina botulinica de tip A pot fi o alternativa temporara, non-chirurgicala a liposculpturii, combinate cu folosirea substantelor de umplere, ca de exemplu acidul hialuronic.. Aceste proceduri pot reduce sau elimina ridurile si santurile faciale fie prin blocarea impulsurilor nervoase si paralizia temporara a muschilor implicati, fie prin volumizarea acestora.
Tratamentele minim-invazive ca peeling-urile chimice, laserul sau radiofrecventa fractionata non-ablativa pot, de asemenea, sa imbunatateasca tonusul pielii, sa reduca discromiile si sa estompeze ridurile, reprezentand o optiune mai putin invaziva.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail