Ginecomastia


Unii barbati au glandele mamare proeminente, fie din cauza cresterii in greutate, fie ca urmare a unei afectiuni genetice numite ginecomastie. Chirurgia mamara masculina este o procedura sigura si eficienta care are ca rezultat micsorarea dimensiunilor sanilor si imbunatatirea aspectului regiunii pectorale.

Care sunt indicatiile procedurii?

In cazul in care dieta si exercitiile de tonifiere musculara nu au fost de ajutor si va gasiti intr-o stare buna de sanatate, puteti fi un candidat potrivit pentru interventia de reducere a sanilor la barbat. Este important sa intelegeti limitarile metodei si sa aveti o imagine clara a cum va arata regiunea toracica dupa procedura.
inainte de a va programa o intalnire cu un chirurg plastician, veti dori sa fiti sigur ca ginecomastia dumneavoastra nu este cauzata de alta afectiune. Adresati-va medicului de familie pentru a exclude orice alte conditii, ca de exemplu dezechilibrele hormonale, care pot provoca hipertrofia tesutului mamar. Retineti ca anumite optiuni de stil de viata, cum ar fi utilizarea de steroizi sau marijuana, pot provoca sau contribui la marirea glandei mamare. Daca medicul dumneavoastra de familie exclude orice cauza medicala de baza pentru extinderea tesutului mamar, interventia chirurgicala ar putea fi o cale de tratament adecvata.

Consultatia cu Dr. Sinescu

Dr. Sinescu si personalul sau medical sunt dedicati sa va ajute sa obtineti corpul pe care il doriti intr-un mod sigur si adecvat. Prin urmare, in timpul primei consultatii, inainte de a va planifica operatia, vor fi evaluate regiunea pectorala si glandele mamare si veti discuta despre cum doriti sa aratati ulterior.
In timpul consultatiei, vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa procedura, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele, suplimentele pe baza de plante si orice anabolizanti, si informatii privind consumul de tutun, alcool si substante halucinogene.

Interventia chirurgicala
Procedura dureaza in general intre 1 si 2 ore si poate fi efectuata fie sub anestezie generala, fie cu anestezie locala cu sedare. Dr. Sinescu si personalul sau fac tot posibilul pentru a va asigura confortul pe timpul spitalizarii si pentru a obtine un rezultat final satisfacator.
Daca excesul este reprezentat in principal de tesutul adipos, vom utiliza exclusiv liposuctia. Daca tesutul glandular este hipertofiat, se practica excizia acestuia, singura sau combinata cu liposuctia. Incizia este periareolara si cat mai scurta cu putinta, cu exceptia cazurilor de ginecomastii severe, cand este posibil sa fie necesare incizii si excizii largi pentru un tratament complet. Liposuctia se realizeaza prin incizii de maxim 5 mm. Dupa sutura si pansament se utilizeaza o vesta de compresie externa pentru a stabiliza rezultatele.

Recuperarea postoperatorie

Dus/baie – 2 zile postoperator
Revenire la munca – 1-3 zile postoperator
Sofat – cca o saptamana postoperator
Activitate fizica intensa – 4-6 saptamani postoperator
Estomparea cicatricilor – de la cateva luni la un an

Imediat dupa operatie
In majoritatea cazurilor, veti fi gata sa va intoarceti acasa la scurt timp dupa procedura. Va trebui sa aveti pe cineva care sa va conduca acasa, pentru ca puteti fi putin somnoros dupa anestezie. Veti avea pansamente, o vesta compresiva, elastica, si posibil si tuburi de dren pentru cateva zile.

Primele 24-48 de ore
In primele doua zile va puteti simti usor obosit, urmare a anesteziei, si puteti avea dureri mici-moderate. Dr. Sinescu va poate prescrie antialgice pentru a atenua disconfortul suplimentar. Puteti face dus sau baie, cu grija pentru a nu uda pansamentele. In cazul in care aveti tuburi de dren veti amana baia pana dupa extragerea acestora. Vesta compresiva va trebui purtata continuu in primele 4-6 saptamani postoperator.

Primele 2 saptamani
Veti observa o imbunatatire semnificativa a nivelului de confort in primele cateva saptamani de la interventia chirurgicala.
Se renunta la pansament in primele cateva zile. Firele de sutura sunt in general resorbabile, in caz contrar ele fiind extrase la 7 -10 zile. Echimozele dispar de obicei in doua saptamani.
Ar trebui sa dormiti pe spate in prima saptamana dupa operatie, pentru a mentine pieptul in pozitia corecta in timpul vindecarii initiale, cu perne pe ambele parti ale corpului.

Reluarea rutinei obisnuite
Toata lumea vindeca la rate diferite si fiecare pacient stie cel mai bine cand este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Cel mai probabil, va puteti intoarce la locul de munca sau la scoala in decurs de cateva zile de la procedura, cu exceptia cazului in care activitatea dumneavoastra este fizic intensa.
Puteti relua sofatul la aproximativ o saptamana, atata timp cat nu simtiti dureri la rotirea volanului.
La cca 3 saptamani postoperator puteti renunta la vest ape timpul somnului, insa veti continua sa o purtati inca 3 saptamani ziua.
Exercitiile solicitante pot incepe la 4 saptamani dupa operatie, in functie de nivelul de confort. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cicatricile trebuie ferite de expunerea la soare timp de cel putin un an dupa operatie.

De retinut

S-ar putea sa va simtiti obosit cateva saptamani dupa operatie. Ascultati-va corpul si odihniti-va cand este nevoie.
Sunt absolut normale mici secretii lichidiene prin incizii. Orice sangerare sau orice secretie masiva trebuie anuntata imediat echipei medicale.
Este posibil sa experimentati o pierdere de senzatie –hipoestezie – sau amorteala pe zona operata. Acest lucru este normal, se estompeaza in decurs de 6-8 saptamani, dar poate dura pana la un an pana dispare complet.
Tegumentul poate fi stralucitor din cauza edemului. In cateva saptamani, inflamatia va disparea si pielea va reveni la un aspect normal.
Este posibil sa simtiti furnicaturi, ca rezultat al vindecarii nervilor din zona. Vor disparea in cateva luni de la procedura.
Glandele mamare se pot vindeca la rate diferite. O parte se poate umfla, s-ar putea simti mai putin confortabila, sau forma unui san ar putea arata diferit decat a celuilalt. Este o evolutie normala care se va stabiliza dupa recuperarea completa, regiunea pectorala va fi simetrica.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

Ca si in cazul oricarei proceduri chirurgicale, exista cateva riscuri asociate, care vor fi discutate inca din timul primei consultatii. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile efecte adverse includ:
Modificari de sensibilitate
Cicatrizarea anormala
Asimetria

Cat timp se mentin rezultatele?

Rezultatele interventiei sunt permanente. Cu toate acestea, cresterea ulterioara in greutate poate afecta aspectul final.

Intrebari pe care le puteti avea

Exista alte proceduri care ar putea fi asociate pentru a imbunatati aspectul general al ariei pectorale?
Liposuctia este folosita uneori in jurul sanilor si axillar pentru a elimina excesul de grasime din aceste zone. Pot fi utilizate si implanturi pectorale, mai ales in cazul pacientilor care nu obtin rezultate cu sport.

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Reducerea sanilor la barbati este considerata in general chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este in general acoperita de asigurare.

Exista alternative la chirurgia de reducere a sanilor la barbati?
Optiunile pentru cresterea volumului si pentru imbunatatirea tonusului zonei toracice includ pierderea in greutate si sportul, in special exercitiile de crestere a masei musculare.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail