Implanturile corporale


Cand dieta si exercitiile fizice nu sunt suficiente pentru a obtine forma si conturul dorit pentru anumite zone ale corpului, puteti imbunatati chirurgical aspectul local cu implanturi corporale. Implanturile pot fi folosite in zone precum gambele, bratele – bicepsii, fesele sau pectoralii. In unele cazuri, implanturile corporale sunt folosite pentru a corecta deformarile cauzate de afectiuni care afecteaza cresterea musculara, cum ar fi poliomielita, spina bifida sau sindromul Poland.
Implanturile gambiere sunt utilizate pentru a corecta deficientele in tonusul si conturul muscular, pentru a adauga volum sau a crea un echilibru anatomic. Cu implanturile de biceps, zona superioara a bratului beneficiaza de muschi definiti si “lucrati”. Implanturile fesiere sunt folosite in principal de femei pentru a imbunatati aspectul, dimensiunea si conturul muschilor glutei. Un implant pectoral este potrivit pentru barbatii care doresc sa formeze, sa mareasca sau sa-si sustina muschii pieptului care nu au raspuns la exercitiile de ridicare de greutati.

Sunteti un bun candidat?

Daca aveti o stare buna de sanatate si ati incercat fara succes sa va imbunatatiti masa si tonusul muscular prin sport, ati putea fi un candidat ideal pentru aceasta chirurgie.

Intalnirea cu echipa medicala

Dr. Sinescu si personalul sau medical sunt dedicati sa va ajute sa obtineti corpul pe care il doriti intr-un mod sigur si adecvat. Prin urmare, in timpul primei intalniri cu personalul, inainte de a va planifica operatia. vom discuta despre cum doriti sa aratati dupa interventie, vom evalua fiecare regiune corporala vizata si vom decide tipul, marimea, forma si pozitia implantului.
In timpul consultatiei, vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa procedura, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dumneavoastra medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv a celor fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Cum se efectueaza procedura

Interventia chirurgicala va avea loc intr-una din clinicile cu care colaboreaza medicii nostri, va dura 1-2 ore si se va efectua de obicei sub anestezie generala, desi poate fi utilizata si anestezia locala cu sedare.
Interventia poate fi deschisa sau endoscopica. Ocazional, in locul implanturilor de silicon poate fi folosit transferul de grasime. Implantul poate fi cusut in pozitie sau sustinut de structura muschilor de deasupra, in functie de metoda utilizata si de anatomia individuala. Inciziile sunt suturate si se monteaza uneori tuburi de dren pentru a elimina rapid excesul de sange sau lichid.

Ce sa asteptati dupa operatie

Dus sau baie – prima zi dupa operatie
Revenirea la munca – 1-2 saptamani dupa operatie
Sofat – intr-o saptamana dupa operatie
Scoaterea firelor – 10-14 zile dupa operatie
Activitate intensa – o luna dupa operatie
Sporturi de contact – 8 saptamani dupa interventie
Estomparea cicatricilor – de la cateva luni pana la un an

Imediat dupa operatie

In majoritatea cazurilor, veti fi gata sa va intoarceti acasa la scurt timp dupa procedura. S-ar putea sa fiti somnoros dupa anestezie si zona din jurul inciziei va fi dureroasa, asa ca va trebui sa aveti pe cineva care sa va insoteasca pana acasa si sa va tina companie in primele cateva zile. Va va fi prescrisa medicatie antialgica pentru a atenua cat de mult durerea.

Primele 24-48 de ore

S-ar putea sa va simtiti obosit dupa anestezie si sa aveti mici dureri. Va vom prescrie antialgice. Nivelul de disconfort se va imbunatati rapid dupa primele doua zile. Inciziile sunt de obicei foarte mici si sangerarile de asemenea. Daca nu s-au folosit tuburi de dren, puteti face un dus sau o baie de indata ce va simtiti confortabil, cu atentie pentru a nu uda pansamentele. Daca aveti tuburi de dren, acestea vor fi scoase in general in doua-trei zile dupa operatie, iar apoi va veti putea spala.

Primele doua saptamani

Veti observa o imbunatatire semnificativa a nivelului de disconfort in timpul primei saptamani de la interventia chirurgicala si puteti reveni cel mai probabil la munca intr-o saptamana.
Orice edem sau echimoze vor disparea de obicei in aceasta perioada.
Firele de sutura, daca nu sunt resorbabile, vor fi scoase in 10-14 zile dupa operatie.
Evitati sa ridicati greutati cel putin doua saptamani si evitati sporturile de contact timp de cel putin opt saptamani.

Reluarea de rutina normala

Toata lumea vindeca la rate diferite si fiecare pacient stie cel mai bine cand este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Cel mai probabil, va puteti intoarce la locul de munca sau la scoala in decurs de 1-2 saptamani de la procedura, cu exceptia cazului in care activitatea dumneavoastra este fizic intensa, eventualitate in care este bine sa va planificati o perioada de recuperare de 4-6 saptamani.
Puteti relua condusul de indata ce nu mai aveti nici o durere la miscarea volanului sau la apasarea franelor.
Exercitiile solicitante pot incepe in 4 saptamani dupa operatie, in functie de nivelul de confort. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cicatricile trebuie ferite de expunerea la soare timp de cel putin un an dupa operatie.

De retinut

Edemul poate duce la un aspect stralucitor al pielii timp de cateva saptamani.
Implanturile sunt plasate submuscular si, prin urmare, vor mari volumul acelor muschi, dar nu vor creste forta sau rezistenta acestora. Miscarea muschiului nu va fi limitata sau afectata de utilizarea implanturilor corporale.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

La fel ca orice procedura chirurgicala, plasarea implanturilor corporale poate avea riscuri. in timpul consultatiei initiale, medicii nostri vor evalua si discuta problemele individuale si se va determina daca sunteti un bun candidat pentru interventie. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile complicatii includ urmatoarele:
Infecţie
Pierderea senzatiei
Mobilizarea implantului intr-o pozitie nefireasca
Modificari ale simetriei
Deteriorarea terminatiilor nervoase senzitive
Cicatrizare patologica

Cat timp dureaza rezultatele?

Implanturile corporale adauga volum in zonele musculare subdezvoltate. Rezultatele sunt permanente daca se utilizeaza implanturi de silicon. Daca se folosesc depozite de grasime, este posibil ca procedura sa fie repetata periodic.

Intrebari pe care le puteti avea

Exista alte proceduri care ar putea fi asociate?
Liposuctia poate fi utilizata pentru a indeparta grasimea din zona din apropierea implantului si a rafina astfel rezultatul.

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Implantologia este considerata chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperita de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. In timpul primei consultatii vor fi detaliate informatiile despre cost si plata.

Exista alternative?
Optiunile pentru imbunatatirea volumului si tonusului muscular includ scaderea in greutate si exercitiile fizice. Liposuctia poate, de asemenea, spori foarte mult aspectul anumitor zone ale corpului. Ocazional, chirurgia de transfer de grasime este o varianta.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail