Liftingul de coapse


Un lifting de coapse elimina excesul de piele si grasime si contureaza suprafata coapsei superioare. Este deosebit de eficient pentru eliminarea tegumentului lax, cu aspect de „coaja de portocala”. In multe cazuri, medicii nostri combina ridicarea coapselor cu liftingul fesier, care elimina excesul de grasime si de piele din zona feselor.

Sunteti un bun candidat pentru un lift coapse?

In cazul in care partea superioara a coapsei are grasime nedorita care proemina chiar sub articulatia soldului, pielea din zona respectiva este laxa si in exces, iar exercitiile fizice si dieta nu au reusit sa remedieze problema, probabil ca sunteti un bun candidat pentru o astfel de procedura, adeseori asociata cu un lifting fesier.

Consultatia cu Dr. Sinescu

Dr. Sinescu si personalul sau medical sunt dedicati sa va ajute sa obtineti corpul pe care il doriti intr-un mod sigur si adecvat. Prin urmare, in timpul primei intâlniri cu personalul, inainte de a va planifica operatia. vor fi evaluate fesele si regiunea superioara a coapselor, vom discuta despre cum doriti sa aratati dupa interventie si daca liposuctia este de asemenea indicata in asociere.
In timpul consultatiei, vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa procedura, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dumneavoastra medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv a celor fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Modul in care se efectueaza procedura

Interventia chirurgicala va avea loc intr-una din clinicile cu care colaboreaza dr. Sinescu.
Operatia dureaza de obicei intre 1 si 5 ore. Tipul anesteziei utilizate si durata anticipata a procedurii vor fi discutate cu dumneavoastra la prima consultatie. in cazul in care liftingul fesier si de coapse este extensiv va fi necesara anestezia generala. in majoritatea cazurilor veti ramâne in spital 1-2 nopti.
Se incepe cu o incizie de-a lungul coapsei superioare. in majoritatea cazurilor, desi incizia poate fi extinsa, ea va plasata intr-o pozitie care va va permite sa purtati un costum de baie fara ca cicatricea sa fie vizibila. Se indeparteaza apoi excesul de grasime si pielea nedorita. Incizia este suturata, se panseaza si se aplica benzi chirurgicale si un pantalon compresiv.

Ce sa asteptati dupa operatie

Dus sau baie – imediat ce va simtiti confortabil
Revenirea la munca – 2-3 saptamâni dupa operatie
Sofatul – 3-6 saptamâni dupa operatie
Activitate intensa – 6 saptamâni dupa operatie
Estomparea cicatricilor – e la câteva luni la un an

Imediat dupa operatie

In general, interventia presupune maxim doua nopti de spitalizare, dar uneori veti acasa la scurt timp dupa terminarea operatiei. S-ar putea sa fiti somnoros dupa anestezie si zona din jurul inciziei va fi dureroasa, asa ca va trebui sa aveti pe cineva care sa va insoteasca pana acasa si sa va tina companie in primele cateva zile. Va va fi prescrisa medicatie antialgica pentru a atenua cat de mult durerea.

Primele 24-48 de ore

In primele 24-48 de ore va veti simti obosit dupa anestezie si puteti experimenta disconfort in zona operata, diminuat semnificativ cu analgezie. Pot aparea echimoze si edem moderat, care se vor reduce treptat in prima luna dupa interventie. Starea dumneavoastra generala se va imbunatati rapid dupa primele 2 zile.
Trebuie sa purtati permanent contentia externa, ajuta procesul de vindecare.
Sangerarile si seroamele mici sunt normale in primele zile dupa operatie. Daca observati ca pansamentul se pateaza mai rapid, aplicati o presiune manuala asupra zonei timp de 20-30 de minute pentru a opri sângerarea. Daca aceasta metoda nu functioneaza, contactati-ne. Sângerarile severe sunt rare, dar daca se intâmpla, anuntati-ne imediat.

Primele 2 saptamâni

Veti observa o imbunatatire semnificativa a nivelului de disconfort in primele câteva saptamâni de la interventia chirurgicala.
Veti experimenta edem moderat, sensibilitate si echimoze in zona inciziei, care se vor diminua treptat in primele 2 saptamâni, majoritatea umflaturilor si vânatailor disparând in decurs de o luna.
Când va asezati sau va culcati, alegeti pozitia cea mai confortabila pentru dumneavoastra. Din pacate nu veti putea evita exercitarea unei presiuni asupra zonei tratate. incercati sa schimbati pozitiile la fiecare 30 de minute pentru a nu pune prea mult stres sau greutate pe nici o regiune.
Puteti face dus sau baie imediat ce va simtiti confortabil. Banda adeziva plasata se spala si se usuca in acelasi mod ca pielea proprie. Daca aceasta se dezlipeste complet sau la capete, o puteti modela sau elimina. Cu exceptia perioadei cat sunteti in dus, pantalonul compresiv se poarta permanent.

Reluarea rutinei normale

Toata lumea vindeca la rate diferite si fiecare pacient stie cel mai bine când este pregatit pentru anumite activitati, dar exista cateva indrumari generale.
Echimozele si edemul se remit complet in 3-4 saptamani.
Trebuie sa mergeti in fiecare zi, incepând cu ziua dupa operatie. Plimbati-va din ce in ce mai mult pe masura ce puteti, dar asigurati-va ca luati lucrurile in propriul ritm.
Puteti relua condusul de indata ce nu mai aveti nici o durere.
Contentia externa este indicata in jur de 4 saptamani postoperator.
Cel mai probabil, va puteti intoarce la locul de munca sau la scoala in decurs de 2-3 saptamâni de la procedura, cu exceptia cazului in care activitatea dumneavoastra este fizic intensa, eventualitate in care este bine sa va planificati o perioada de recuperare de 4-8 saptamani.
Exercitiile solicitante pot incepe in 6-8 saptamani dupa operatie, in functie de nivelul de confort. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de sport si sa discute cu personalul inainte.
Cicatricile trebuie ferite de expunerea la soare timp de cel putin un an dupa operatie.

De retinut

Initial, cicatricile vor fi roz inchis sau rosii si foarte inguste, dar se pot largi in timp. Din pacate, nu putem prezice sau controla aceasta evolutie. Ele se vor estompa in 6-24 de luni, in functie de tonul si culoarea pielii pacientului.
Vindecarea nu este intotdeauna simetrica, coapsele se pot vindeca la rate diferite si in moduri diferite.
Este posibil sa experimentati sensibilitate diminuata sau amorteli pe zona operata. Acest lucru este normal si poate dura câteva luni, insa este total reversibil.
Edemul postoperator poate duce la un aspect lucios al pielii pentru cateva saptamani.
Este posibil sa aveti furnicaturi, ca rezultat al vindecarii nervilor din zona, pentru cateva luni postprocedura.
Rezultatele finale se evalueaza la 4-6 luni.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

La fel ca orice procedura chirurgicala, liftingul de coapse si cel fesier au riscuri asociate. in timpul consultatiei initiale, medicii nostri vor evalua si discuta problemele individuale si se va determina daca sunteti un bun candidat pentru interventie. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Cele mai probabile complicatii includ urmatoarele:
Infecţie
Pierderea senzatiei
Deteriorarea terminatiilor nervoase senzitive
Cute sau depresiuni tegumentare
Cicatrizare patologica

Cât dureaza rezultatele?

Operatia de ridicare a coapselor modeleaza coapse mai subtiri, cu piele mai strânsa si mai uniform texturata. Aceste rezultate dureaza, in general, intre 5 si 10 ani; totusi, imbatranirea, cresterea semnificativa in greutate sau sarcina pot modifica aspectul final.

Intrebari pe care le puteti avea

Exista alte proceduri care ar putea fi asociate?
Liftingul fesier se realizeaza de obicei in acelasi timp cu operatia de ridicare a coapsei pentru a spori aspectul general al acestei zone. In plus, medicii nostri pot combina o forma delicata de liposuctie pentru a indeparta grasimea din regiunea operata.

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Liftingul de coapse este considerat chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperit de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. In timpul primei consultatii vor fi detaliate informatiile despre cost si plata.

Exista alternative?
Optiunile adjuvante includ pierderea in greutate si exercitiile fizice, in special exercitiile de tonifiere. Liposuctia poate, de asemenea, imbunatati considerabil aspectul zonei superioare a coapsei.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail