Liposuctia


VASERlipo este o tehnica revolutionara pentru indepartarea grasimii excesive si nedorite de pe abdomen, solduri, coapse, brate, spate, genunchi, gat si barbie. Aceasta forma de liposuctie poate reduce si aspectul celulitei. Spre deosebire de tehnicile traditionale, liposuctia VASER vizeaza celulele grase fara a distruge tesuturile inconjuratoare. Aceasta abordare mai putin agresiva este mai precisa, are rezultate exceptionale si o perioada mult mai rapida de recuperare.

Sunteti un bun candidat pentru VASERlipo?

Un candidat ideal pentru VASERlipo, denumita uneori liposelectie, are cel mult 10-15% exces fata de greutatea corporala tinta, face sport in mod regulat, este adeptul unei diete sanatoase si are depuneri localizate de grasime, rezistente la regim alimentar si exercitii fizice. La consultatia initiala, dr Sinescu va evalueaza riscurile individuale si va recomanda procedura adecvata pentru obtinerea rezultatelor dorite.
Unele zone ale corpului sunt mai potrivite pentru liposelectie decat altele. Regiunile unde se obtin in general cele mai bune rezultate sunt soldurile, abdomenul, coapsele exterioare si gatul. Cu toate acestea, VASERlipo permite chirurgilor o astfel de precizie incat zone delicate, cum ar fi fata, pot fi remodelate cu succes.

Prima consultatie

Inainte de a va programa operatia, va veti intalni cu personalul nostru medical pentru a stabili daca procedura este potrivita pentru dumneavoastra si pentru a raspunde la orice intrebari pe care le aveti. La aceasta consultatie initiala vor fi evaluate zonele pe care doriti sa le imbunatatiti si aspectul final pe care il visati. Vom discuta de asemenea limitarile specific ale interventiei.
In timpul consultatiei, vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa interventie, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Cum se efectueaza liposuctia

Procedura va avea loc intr-una din clinicile cu care colaboreaza medicii nostri. Acestia poseda atat tehnologia de varf, cat si formarea speciala necesara pentru a efectua aceasta procedura simpla si relativ fara durere, care va poate oferi aspectul dorit.
Interventia se desfasoara fie in anestezia locala cu sedare profunda, fie sub anestezie generala. Operatia dureaza intre 1 si 5 ore, in functie de amploarea zonelor tratate. Durata anticipata a procedurii va fi discutata cu dumneavoastra la prima consultatie.
Initial, medicul face o incizie minima in aria care trebuie tratata. Inciziile necesare pentru VASERlipo sunt extrem de mici si se vindeca foarte repede. O solutie salina speciala care ajuta la amortirea locului si reducerea vascularizarii este injectata local. Dr. Sinescu introduce apoi un dispozitiv foarte subtire care emite unde ultrasonice in zona de incizie, transformand astfel celulele adipoase vizate in lichid. Deoarece energia cu ultrasunete nu afecteaza tesuturile vitale, cum ar fi nervii, vasele de sange si tesutul conjunctiv, acestea raman practic neatinse. Odata ce toate celulele adipoase au fost lichefiate, dr. Sinescu foloseste, utilizand aceleasi incizii, o canula fina cu ajutorul careia indeparteaza lichidul creat de undele sonore. Deoarece VASERlipo foloseste o tehnologie rafinata cu ultrasunete, edemul imediat care apare la liposuctia clasica nu exista, permitand medicului sa sculpte mult mai bine suprafetele tratate. Liposelectia VASER nu provoaca echimoze imediate – si foarte putine pe termen lung – astfel incat medicul evalueaza efectele exacte in timp real. Aceasta abordare mai putin agresiva produce rezultate chirurgicale excelente. Inciziile pot fi suturate sau nu. Pe zonele tratate se aplica pansamente de tifon si un costum compresiv .

Recuperarea dupa liposuctie

Dus sau baie – Prima zi dupa operatie
Revenire la munca – 2-3 zile dupa operatie
Sofat – Imediat ce va simtiti confortabil
Activitate normala – Imediat ce va simtiti confortabil
Estomparea cicatricilor – De la cateva luni la un an
Contur final – De la 3 la 6 luni

Imediat dupa operatie

In majoritatea cazurilor, interventia chirurgicala VASERlipo se efectueaza in ambulatoriu. De obicei, veti ajunge acasa la scurt timp dupa terminarea operatiei. S-ar putea sa fiti somnoros dupa anestezie si zona din jurul inciziei va fi dureroasa, asa ca este recomandat sa va conduca cineva acasa si sa va tina companie in primele 24-48 de ore. Va vom prescrie antialgice pentru a atenua disconfortul.

Primele 24-48 de ore

In primele doua zile disconfortul este usor pana la moderat. De obicei se renunta la pansamente a doua zi postoperator. Edemul, hiperestezia si echimozele dispar in 3-4 saptamani. Dupa primele 2 zile, ameliorarea va fi rapida.

Primele doua saptamani

Cel mai probabil va veti putea relua toate activitatile normale in 2-3 saptamani. Este posibil sa aveti edem, echimoze, sensibilitate sau senzatie de arsura. Toate acestea sunt normale si vor disparea treptat. Puteti face baie de indata ce va simtiti in stare.

Reluarea rutinei normale

Toata lumea vindeca la rate diferite si pacientul este cel mai bun judecator legat de reinceperea oricarei activitati. Iata cateva indrumari generale.
Va veti puteti intoarce la serviciu sau la scoala intr-o saptamana.
Trebuie sa mergeti in fiecare zi incepand cu ziua interventiei chirurgicale pentru a promova vindecarea rapida si eficienta.
Puteti relua condusul de indata ce nu veti mai avea nici o durere.
Puteti reveni cel mai probabil la programul dumneavoastra de exercitii fizice in decurs de 6 saptamani de la liposuctie. Pacientii nostri sunt incurajati sa planifice un program de exercitii si sa discute cu personalul inainte de reluarea sportului.
Cicatricile cauzate de incizii trebuie protejate de lumina soarelui cel putin un an dupa operatie.

De retinut

Este posibil sa aveti o pierdere de senzatie sau amorteli pe zona operata. Acest lucru este normal si poate dura cateva saptamani pana ce dispare.
Tegumentele locale pot aparea stralucitoare din cauza edemului. in cateva saptamani, o data cu diminuarea acestuia, pielea va reveni la un aspect normal.
Este posibil sa aveti furnicaturi, ca rezultat al vindecarii nervilor din zona. Vor disparea in cateva luni.
Rezultatele finale ale interventiei chirurgicale pot sa nu apara timp de pana la 6 luni dupa aceasta procedura.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

Ca in cazul oricarei interventii chirurgicale, exista riscuri asociate cu chirurgia VASER LipoSelection. In timpul primei consultatii, medicii nostri vor evalua riscurile individuale. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va va fi alaturi la fiecare pas pentru a va asigura un rezultat sigur si estetic.

Reactiile adverse posibile includ:
Infectie
Modificari de simetrie in aria operata
Contur corporal neregulat sau valurit

Cat timp dureaza rezultatele?

Cu VASERlipo, aveti in sfarsit o modalitate simpla si relativ nedureroasa de a remodela zonele din corpul dumneavoastra unde exista depuneri de grasimi in exces. Desi exista limite la cantitatea de tesut care poate fi eliminata, in cele mai multe cazuri puteti obtine rezultatele pe care le doriti. Aceste rezultate dureaza cativa ani. Celulele grase din zonele tratate sunt indepartate definitiv. Un stil de viata sanatos, un program regulat de exercitii fizice si mentinerea unei greutati adecvate va pastreaza corpul in cea mai buna forma posibila.

Intrebari pe care le puteti avea

Exista alte proceduri care ar putea fi realizate impreuna cu VASERlipo?
Daca aveti nevoie de o remodelare corporala extensiva puteti alege sa asociati abdominoplastia. Toate optiunile vor fi trecute in revista preoperator.

Va acoperi asigurarea mea de sanatate operatia de liposuctie?
Liposelectia VASER este considerata chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperita de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. Informatiile complete despre cost si plata va vor fi furnizate in timpul consultatiei initiale.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail