Omfaloplastia


Desi omfaloplastia este intotdeauna parte a abdominoplastiei, sunt pacienti care isi doresc un aspect diferit al ombilicului in lipsa oricarei interventii chirurgicale abdominale extinse. Forma ombilicului este determinata la nastere, dar se poate schimba in timp din cauza modificarilor de greutate, a sarcinii sau a herniilor ombilicale. Medicii nostri va pot oferi cu usurinta un ombilic estetic, fie ca vorbim despre transformarea unui ombilic protruzionat intr-unul plat sau despre crearea unui ombilic orizontal sau in forma de “T”.

Care sunt indicatiile pentru revizia de ombilic?

Daca nu ati fost niciodata multumit de forma si dimensiunea ombilicului dumneavoastra, sau nu va plac modificarile cauzate de sarcina, cresterea in greutate sau herniile ombilicale, este posibil sa fiti un candidat bun pentru omfaloplastie. Veti stabili impreuna cu echipa noastra medicala daca aceasta interventie chirurgicala relativ simpla este potrivita pentru dumneavoastra.

Consultatia cu Dr. Sinescu

Dr. Sinescu si personalul sau medical sunt dedicati sa va ajute sa obtineti corpul pe care il doriti intr-un mod sigur si adecvat. Prin urmare, in timpul primei intalniri cu personalul, inainte de a va planifica operatia, va vom evalua ombilicul si vom dicuta despre rezultatele pe care vi le doriti. In timpul consultatiei, vi se vor prezenta optiunile chirurgicale, vi se vor explica limpede riscurile potentiale ale procedurii, vi se va descrie pe larg modul in care este efectuata operatia si la ce va puteti astepta inainte, in timpul si dupa procedura, vi se vor furniza informatii detaliate despre cost si plata si vi se va raspunde la toate intrebarile.
Vi se va cere sa oferiti detalii despre istoricul dvs medical, o lista a tuturor medicamentelor pe care le luati in prezent, inclusiv medicamente fara prescriptie medicala, cum ar fi aspirina, vitaminele si suplimentele pe baza de plante, si informatii privind consumul de tutun si alcool.

Procedura chirurgicala

Omfaloplastia dureaza aproximativ o ora si se efectueaza in anestezie locala, cu sau fara sedare, in functie de dorintele dumneavoastra. Medicul face o mica incizie in regiunea ombilicala si, fie elimina excesul de piele, fie transfera un lambou tegumentar mic de pe abdomen pe ombilic, in functie de rezultatul dorit.
Inciziile sunt de obicei ascunse in pliurile ombilicului si se vindeca rapid si aproape imperceptibil. Firele de sutura folosite sunt fie dizolvabile, fie sunt extrase in decurs de 7-10 zile.

Recuperarea dupa revizia de ombilic

Dus/baie – in ziua operatiei
Revenire la munca – o saptamana postoperator
Activitati normale – imediat
Extragerea firelor de sutura – 7-10 zile postoperator
Estomparea cicatricilor – in cateva luni

Imediat dupa operatie

Omfaloplastia se efectueaza in ambulator. Deoarece procedura este simpla si relativ nedureroasa, puteti merge acasa imediat ce s-a incheiat. In multe cazuri, se utilizeaza suturi resorbabile, astfel incat nu este nevoie ca acestea sa fie extrase de catre medic. Daca se utilizeaza suturi obisnuite, acestea sunt indepartate in decurs de sapte pana la zece zile.

Primele 24-48 de ore

Interventia provoaca un minim de edem, echimoze sau disconfort, astfel incat majoritatea pacientilor se reintorc la munca si activitati normale, fie in aceeasi zi, fie in ziua urmatoare procedurii. Procesul de vindecare incepe imediat.

De retinut

O hernie ombilicala poate cauza distorsiunea ombilicului butonului buric. in acest caz, aceasta va fi reparata simultan cu omfaloplastia.

Care sunt posibilele efecte secundare sau riscuri?

Riscurile asociate cu omfaloplastia sunt rarisime. In timpul consultatiei initiale, medicii nostri vor evalua si discuta riscurile individuale si se va determina daca sunteti un bun candidat pentru interventie. Puteti contribui la reducerea riscurilor respectand indeaproape instructiunile pre- si post-operatorii furnizate. Personalul nostru va fi alaturi de dumneavoastra la fiecare pas al drumului pentru a asigura un rezultat sigur si estetic.

Riscurile potentiale specifice includ:

Asimetrie
Necesitatea unei interventii chirurgicale suplimentare
Cicatrizarea patologica

Cat timp se mentin rezultatele?

Operatia de revizie a ombilicului va aduce forma si marimea dorita. Rezultatele interventiei chirurgicale sunt permanente, cu exceptia cazurilor de crestere semnificativa in greutate sau de sarcina dupa procedura.

Intrebari pe care le puteti avea

Exista alte proceduri care ar putea fi asociate?
Majoritatea pacientilor beneficiaza de o abdominoplastie combinata cu omfaloplastia. Liposuctia poate fi, de asemenea, folosita pentru a spori aspectul general al abdomenului.

Asigurarea mea de sanatate acopera costurile interventiei?
Omfaloplastia este considerata chirurgie cosmetica si, prin urmare, nu este acoperita de asigurare. Sunteti responsabil pentru plata integrala a procedurii. In timpul primei consultatii vor fi detaliate informatiile despre cost si plata.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail