Genetica si riscul de riduri

Cercetarile recente dau credit vechiului proverb “asa mama, asa fiica”. Un studiu proaspat a constatat ca, daca vrei sa afli cum vei arata mai tarziu in viata, ar trebui sa te ghidezi dupa fata mamei tale. Compania de dermatologie Galderma a studiat 1.000 de perechi de mame si fiice pentru a trage niste concluzii despre imbatranirea fetei si cum se transfera aceasta de la generatie la generatie.

Constatarea cheie a fost urmatoarea: fiicele isi mostenesc mamele!

67% din fiicele intervievate au declarat ca se gandesc cu ingrijorare la trecerea anilor, in timp ce 82% dintre mame spera ca procesul de imbatranire a fetei sa fie mai usor pentru fiicele lor decat pentru ele insele. Dar, deoarece 90% dintre mame si 88% dintre fiice au raportat, de asemenea, ca astazi avem pretentia sa aratam mai tineri pe o perioada mai lunga decat cu trei-patru decade in urma, ideea de “a imbatrani cu gratie” probabil ca necesita mai mult efort decat in trecut.

Galderma a constatat, de asemenea, ca 81% dintre mame ar sustine decizia fiicei lor de a recurge la tratamente anti-aging injectabile. Adesea, cand cineva contempla tratamentele injectabile sau interventiile estetice, isi face griji despre ceea ce ar gandi cei dragi. Ei bine, acest studiu arata ca majoritatea mamelor ar sprijini un astfel de demers, daca li s-ar oferi ocazia sa spuna acest lucru cu glas tare. Mai mult decat atat, 77% dintre fiice si 88% dintre mame au marturisit ca ar fi interesate de orice procedura anti-aging minim-invaziva sau chirurgicala cu conditia ca aceasta sa rezulte intr-un aspect natural.

N-ar fi dragut sa cunosti pe cineva cu o idee clara depre cum va progresa procesul tau de inaintare in varsta? Ei bine, acea persoana este chiar mama ta! Daca vrei sa afli la ce sa te astepti, mama ta stie cel mai probabil destul de bine si poate chiar sa iti ofere cateva sfaturi despre cum sa incetinesti efectele timpului asupra pielii tale.  

Deoarece mamele si fiicele au tendinta de a avea o structura scheletica si tisulara similara, discutiile despre procesul de imbatranire pot fi foarte utile – si totusi foarte putine dintre perechile mame si fiice intervievate au purtat aceste conversatii. Noi, ca profesionisti in frumusete, nu putem decat incuraja aceasta practica, deoarece analizarea faciala a parintilor nostri ne poate ajuta sa ne intelegem mai bine nevoile personale de tratament anti-aging, astfel incat sa putem individualiza si adapta tratamentele de preventie in consecinta. Concret, in anul 2019 sarbatorim luna martie invitandu-va sa ne contactati pentru a programa o consultatie personalizata mama-fiica. Va vom ajuta sa estompati semnele trecerii timpului, gasind intotdeauna doar solutii naturale pentru toate problemele pe care le aveti.