Interviu Revista E-Femeia – Dr. Ruxandra Sinescu

Dr. Ruxandra Sinescu: “Rinoplastia nechirurgicala ofera rezultate spectaculoase!”


Rinoplastia este una dintre cele mai cautate operatii estetice. Interventia chirurgicala poate imbunatati semnificativ atat forma, cat si dimensiunile nasului, rezultand astfel un aspect mult mai armonios al intregii fete. Cu toate acestea, recuperarea indelungata, frica de complicatii postoperatorii si costul relativ ridicat sunt motive pentru care doar o parte din cei care ar beneficia de pe urma unei rinoplastii ajung pe masa de operatie. Din fericire, exista alternative.
Medicul primar chirurgie plastica, reconstructiva si estetica, Ruxandra Sinescu – Baltateanu ne vorbeste despre aceasta alternativa nechirurgicala: “Rinoplastia nechirurgicala ofera rezultate spectaculoase in doar cateva minute, fara operatie, fara urme si fara sa fie nevoie sa lipsim de la serviciu. Se utilizeaza aceleasi substante injectabile cu ajutorul carora umplem risurile profunde sau aducem volum pe ariile aplatizate – este vorba in primul rand despre minunatul acid hialuronic de diferite vascozitati. Rinoplastia injectabila este utilizata in mod obisnuit pentru ameliorarea profilului facial, dar poate fi folosita si pentru a contracara semnele de imbatranire. Astfel, cu ajutorul catorva intepaturi fine si a unei cantitati mici de acid hialuronic, se pot obtine transformari miraculoase, dar in acelasi timp temporare si complet reversibile, ale formei nasului. Trebuie sa intelegem de la inceput ca aceasta metoda nu poate reduce dimensiunile piramidei nazale – pacientii care au acest obiectiv nu beneficiaza decat de pe urma interventiei chirurgicale – insa, prin simetrizare si prin estomparea neregularitatilor de contur, nasul poate parea mai mic si proportiile faciale pot fi echilibrate. In plus, rinoplastia injectabila poate oferi o alternativa non-invaziva pentru pacientii nemultumiti de rezultatele unei interventii chirurgicale care altfel ar solicita chirurgie de revizie”.
Rinoplastia “medicala” poate fi utila pentru:

· Reducerea aspectului de “cocoasa”
· Reducerea sau eliminarea depresiunilor sau santurilor inestetice
· Imbunatatirea simetriei piramidei nazale
· Crearea unui efect de lifting in cazul unui varf nazal inclinat
· Ridicarea si definirea dorsumului nazal plat
· Alungirea unui varf rotunjit
· Corectia nasului “in sa”

“Procedura este rapida si confortabila si consta in microinjectii – plasarea unor cantitati extrem de mici de filler (care poate fi temporar sau permanent) in zonele care necesita corectii, pentru a obtine un aspect mai neted si mai simetric. Rezultatul final se obtine dupa un numar de tratamente (2-3 in general), cu o pauza de cel putin 4-6 saptamani intre sesiuni. Rinoplastia nechirurgicala se efectueaza in anestezie topica locala si dureaza in jur de 30 de minute. Rezultatele se mentin pana la doi ani in cazul produselor temporare, in functie de substanta injectata”, a mai spus dr. Ruxandra Sinescu – Baltateanu.

Articol aparut in mai multe publicatii online:
Revista Puterea.ro
Alpha Magazine
Replica Vedetelor
Boncafe.ro
In Trend
Revista Vedetelor