Volumizarea fetei cu acid hialuronic


Ce sunt fillerele?

Introdus la inceputul anilor ′70, colagenul bovin a fost primul filler injectabil folosit pentru remodelarea faciala, pana in prezent aparand numeroase produse utilizate pentru augmentarea tesuturilor moi faciale. In ultimii zece ani acest domeniu a inregistrat un progres enorm, nu numai in ceea ce priveste varietatea de substante autorizate, ci si ca numar de pacienti care solicita aceste tratamente. Conform Societatii Americane de Chirurgie Estetica, din 1997 s-a notat o crestere de 754% in cazul procedurilor estetice nechirurgicale, aceeasi tendinta fiind observata si in Europa. Acidul hialuronic este cel mai frecvent utilizat agent pe plan global, dar trebuie subliniat ca nu toate injectabilele sunt similare, nu exista substanta de umplere ideala si nici un anume filler care sa multumeasca toti pacientii fara exceptie. In linii mari, substantele injectabile de umplere pot fi impartite in patru categorii: grasime proprie, colagen, acid hialuronic si fillere sintetice, si pot fi injectate la adancimi diferite, intradermic sau profund in stratul subdermal. Desi rezultatele obtinute sunt comparabile, fiecare din ele are origine, particularitati si cateodata efecte adverse diferite. Deoarece este fara indoiala cel mai des folosit, ne vom referi in continuare in principal la fillerele ce contin acid hialuronic.

Tratamentul cu substante de umplere este sigur?

Acidul hialuronic este o substanta existenta in mod natural la mamifere (ca si colagenul), cu rol in mentinerea elasticitatii, tonusului si hidratarii pielii. Pe langa utilizarea sa ca tratament estetic, este folosit de mai mult de 20 de ani ca promotor de miscare in articulatiile artritice, pentru cicatrizarea plagilor, in chirurgia oftalmologica, etc. Administrarea sa trebuie efectuata de catre un medic specialist chirurg plastician sau dermatolog cu experienta in estetica nechirurgicala. In timpul consultatiei in clinica noastra va vom raspunde la toate intrebarile pe care le-ati putea avea in legatura cu acest tratament.

O data cu inaintarea in varsta, nivelul de colagen si elastina de la nivelul tegumentului tinde sa se reduca, ca urmare a scaderii sintezei acestora de catre fibroblasti. In timp, pielea devine mai uscata, mai subtire si isi pierde forta de a se reface de una singura, rezultand astfel nedoritele riduri faciale.

Acidul hialuronic este o mucopolizaharida naturala care se gaseste in tesutul conjunctiv, epitelial si nervos. Este un component de baza al matricii extracelulare, formand un fel de schelet flexibil al tesuturilor. Are o mare capacitate de a absorbi apa, hidratand si/sau lubrifiind structurile in care se gaseste (articulatii, piele etc). In plus, stimuleaza regenerarea si sinteza celulara.

In medicina estetica, acidul hialuronic este substanta preferata in corectia ridurilor, datorita riscurilor mici de efecte adverse. In functie de tehnologia prin care este produs, exista formula de acid hialuronic in molecule mici, nelegate intre ele, utilizata de exemplu in creme, sau forma de molecule complexe cu legaturi speciale ce ii dau consistenta unui gel elastic de diferite vascozitati. Cu cat substanta este mai vascoasa, cu atat este mai stabila in tesut (efectul se mentine mai mult timp). Se foloseste pentru reconturarea si volumizarea structurilor fetei (pometi, buze), umplerea santurilor si ridurilor de diverse dimensiuni si adancimi, a cearcanelor, hidratarea superficiala si profunda a pielii.


Augmentarea buzelor

Cea mai frecventa metoda folosita pentru augumentarea temporara a buzelor este injectarea de acid hialuronic. Este suficienta crema anestezica aplicata pe buze timp de 30 de minute inainte de procedura. Persoanele mai sensibile pot opta pentru injectarea unui anestezic local, insa in general produsele moderne sunt amestecate cu anestezic astfel incit procedura este foarte putin dureroasa. Injectarea de acid hialuronic dureaza în jur de 15 minute, si consta in introducerea substantei cu un ac foarte fin, in cantitati mici, in interiorul buzei superioare si/sau inferioare. Injectarea poate fi realizata in marginea buzei, producand o accentuare a conturului buzei, sau in profunzime, in muschiul buzelor, accentuind volumul si proiectia buzei. Liniile ce pornesc dinspre buza superioara spre nas, „crestele lui Cupidon”, pot fi si ele definite prin injectarea de acid hialuronic. Dintre efectele adverse, mentionam edemul cu durata de 24-72 de ore si, frecvent, mici hematoame sau echimoze care dispar in 48-72 ore. Dupa remiterea edemului se poate aprecia forma buzei si determina daca mai este nevoie sau nu de corectii de volum. In general rezultatul dureaza in jur de 6 luni, in functie de produsul utilizat si de metabolismul fiecarei persoane. Candidatii ideali pentru aceasta procedura sunt persoanele ce nu sunt mulţumite cu forma sau marimea buzelor lor sau persoanele ce doresc sa combata semnele imbatranirii create in jurul buzelor. E foarte important de retinut ca marirea buzelor nu inseamna si modificarea formei lor, aceasta fiind influentata de o multitudine de factori, in principal de de structura osoasa a fetei si forma dintilor.

Sfaturi referitoare la perioada pre si post-injectare

Inainte:
• Nu luati antiinflamatoare nesteroidiene, in special aspirina, cu cateva zile inainte
• Anuntati medicul daca ati mai avut injectari cu acid hialuronic sau alte substante de umplere pe zona respectiva
• Mentionati eventualele efecte adverse/alergii

Dupa injectare:
• Hidratati-va din belsug (doi-trei litri de apa)
• Nu va expuneti la praf, transpiratie, traumatisme, caldura cateva zile dupa injectare


Volumizarea pometilor cu acid hialuronic

Volumizarea pometilor cu acid hialuronic este operatiunea cea mai complexa ce se realizeaza cu ajutorul acidului hialuronic vascos si elastic, plasat pe punctele cheie din care cu varsta se pierde volumul: pometi, mandibula, tample. Ridicarea pometilor face ca toata structura faciala sa se reaseze, pielea se intinde si proportiile tineresti tind sa se restabileasca. Ovalul fetei se poate recontura prin completarea volumelor pe linia mandibulei, dar si in volumul obrazului. Procedura este relativ nedureroasa, majoritatea produselor contin anestezic. In timp, aria tratata ramane in pozitia corecta, nu mai aluneca cu gravitatia si avem nevoie de suplimente mai mici.
Sfaturi referitoare la perioada pre si post-injectare

Inainte:
• Nu luati antiinflamatoare nesteroidiene, in special aspirina, cu cateva zile inainte
• Anuntati medicul daca ati mai avut injectari cu acid hialuronic sau alte substante de umplere pe zona respectiva
• Mentionati eventualele efecte adverse/ alergii

Dupa injectare:
• Hidratati-va din belsug (doi-trei litri de apa)
• Nu va expuneti la praf, transpiratie, traumatisme, caldura cateva zile dupa injectare


Umplerea cearcanelor cu acid hialuronic

Cearcanele reprezinta o problema estetica raspandita, cu mare impact social. Fie ca e vorba de culoare sau adancime, umbrele de sub ochi sunt asociate cu oboseala, boala sau imbatranirea. In mod fiziologic, cu varsta, structura osoasa a orbitei se largeste, insertiile musculare coboara, zona acumuleaza grasime iar pielea pleoapei inferioare se increteste si se lasa. Partea ososasa devine vizibila si se formeaza un sant intre os si partea carnoasa a obrazului. Aici isi gaseste locul acidul hialuronic cu textura fina si elastica. Injectat in cantitati mici, pozitionate de expert la adancimea ideala, acesta netezeste zona, ascunde culoarea si imbunatateste hidratarea pleoapei.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail