Peelinguri chimice


Ce este peelingul chimic?

Cu timpul, imbatranirea normala a pielii si prejudiciile aduse de radiatia solara, agentii poluanti din mediu si stressul incetinesc regenerarea celulara a tegumentului, astfel ca celulele tinere se nasc mai greu si ajung in straturile superficiale mai lent, iar celulele imbatranite se acumuleaza si raman la suprafata o perioada mai lunga. Pe masura ce suprafata pielii se ingroasa si zonele de celule noi se micsoreaza, tegumentul devine mai incarcat si mai putin sanatos. Expunerea zilnica la soare mareste cantitatea de pigment din fiecare celula tegumentara. Colagenul si elastina incep sa se distruga. Si fiecare dintre noi incepe sa observe acele semne neplacute ale trecerii timpului, incluzand riduri si linii fine, pistrui si pete de varsta, tonus inegal al pielii, scaderea elasticitatii si a hidratarii naturale a tegumentului.

Peelingul chimic reprezintă un tratament complex care constă într-o exfoliere tegumentara controlată cu îndepărtarea straturilor superficiale ale pielii, reducerea ridurilor fine, cicatricilor si petelor de varsta şi regenerarea tegumentară din straturile profunde. Astfel tegumentul devine mai luminos, mai curat, cu o textura imbunatatita.

Pentru exfolierea si reintinerirea pielii se pot folosi o multitudine de tratamente chimice: acidul glicolic, acizi din fructe, acidul tricloracetic, solutia Jessner, fenolii, etc. Fiecare din acestea are concentratie diferita si efecte diferite, functie de adancimea exfolierii. Eficienta tratamentului depinde de concentratia substantei utilizate, timpul de aplicare, aria tratata si evaluarea corecta a profunzimii conditiei de tratat. Peelingul chimic poate fi superficial – afecteaza doar epidermal, intermediar – inlatura epidermul si stratul superficial al dermului sau profund – afecteaza si stratul profund al dermului. Fiecare din acestea foloseste anumite substante si are indicatii, tehnica si rezultate diferite. Peelingul profund este o procedura agresiva, ce se realizeaza in sala de operatii sub anestezie generala.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail