Neuromodulatori, fillere si lasere… Oh! Cum aleg?

Cele mai recente statistici ale Societatii Americane de Chirurgie Plastica confirma: optiunile non- sau minim invazive ale medicinii estetice se mentin intr-o continua crestere. Situatia este aceeasi peste tot in Europa. Traim in secolul vitezei si, fara indoiala, interventiile chirurgicale, desi ofera rezultate incontestabile, impun o perioada de recuperare de cele mai multe ori mai lunga decat ne putem permite. Toxina botulinica, acidul hialuronic si laserele au fost si raman in prima linie a solutiilor cosmetice non-chirurgicale. Ele sunt fiabile, testate in timp si intr-o permanenta evolutie.

Neuromodulatorii, respectiv diversele tipuri de toxina botulinica disponibile azi, sunt folositi pentru a trata ridurile superficiale, moderate si chiar profunde care apar ca rezultat al contractiei musculare, pe scurt ridurile dinamice. Indicatia principala se adreseaza jumatatii superioare a fetei, mai precis liniilor orizontale de la nivelul fruntii, celor verticale de deasupra nasului, intersprancenoase, si ridurilor perioculare, cunoscute si ca “laba-gastei”. Componenta activa a tuturor compusilor existenti pe piata este aceeasi, iar studiile efectuate au demonstrat că toate formulele se instaleaza in aceeasi perioada de timp si au rezultate, durata de actiune si profil similare. Multi pacienti interesati de toxina vin in fiecare an in cabinet, dar se tem de asocierea cu botulismul. Cu o dozare adecvata, aceste produse sunt mai sigure decat paracetamolul pe care il avem cu totii acasa. In plus, rezultatele vorbesc de la sine. Un medic specializat, bun cunoscator al anatomiei faciale, poate reduce ridurile excesive, remodela o fizionomie si mentine expresia dinamica in cateva minute. Rezultatele vor dura in medie aproximativ patru luni, dar pielea dumneavoastra va straluci, libera de stresul indus de mobilizarea continua zilnica.

Dacă v-am convins de eficacitatea neuromodulatorilor, fillerele pot fi actiona ca adevarate gume de sters pentru riduri, iar asocierea celor doua face pur si simplu minuni! Gama de materiale utilizate este in continua evolutie, iar la orizont apar mereu optiuni noi. Timpurile in care nu aveam la dispozitie decat colagenul si rezultatele sale bune, dar rapid trecatoare au zburat de mult. Acum, pentru restaurarea volumului facial exista acidul hialuronic (gamele Juvederm, Teosyal, Restylane ca sa dam doar cateva exemple), hidroxiapatita de calciu sau Radiesse si acidul poli-L-lactic sau Sculptra. Este greu de stiut care este cel mai bun produs, tinand cont de marketingul cateodata agresiv pe care producatorii il fac direct catre consumator. Toate au propriul lor loc si proprietati unice care le indica pentru diversele probleme ale fetei. Cea mai obisnuita „complicatie” este tratamentul suboptimal cauzat de constrangerile bugetare si de dorinta de a trata mai multe zone cu o cantitate in mod evident insuficienta de produs. Din nou, un medic specializat cu un ochi atent la detalii poate ghida un pacient astfel incat să obtina cea mai mare imbunatatire posibila comparativ cu suma investita. In medie, majoritatea fillerelor dureaza aproximativ noua – douasprezece luni.

In cele din urmă ajungem la lasere. Cele trei optiuni sunt impreuna un garant al intineririi. Auzim frecvent de la pacienti ca, dupa un selfie, observa zone de piele laxa sub barbie sau sub mandibula sau vad pete pigmentare pe care nu le stiau anterior. Daunele produse de soare si de alti factori de stres, din pacate, nu sunt vizibile decat dupa ani de zile. Laserele pot ajuta la restabilirea elasticitatii si tonusului pielii, precum si la reducerea petelor maro si zonelor de inrosire care adesea insotesc procesul de inaintare in varsta. Lumina intens pulsata si radiofrecventa sunt doua variante care, de obicei, nu necesita nici un timp de recuperare, dar rezolva o gama larga de probleme. Sunt necesare mai multe sedinte de tratament, dar ele sunt foarte eficiente si pot fi utilizate pe majoritatea tipurilor de ten. Laserele fractionale impun o perioada mai lunga de recuperare, dar au si rezultate mai dramatice. Tipul dumneavoastra de piele, problemele particulare pe care le aveti si timpul pe care vi-l permiteti pentru a va reveni vor dicta ceea ce este mai bine pentru dumneavoastra.

Toti ne uitam la noi insine in mod diferit decat ne va privi oricine altcineva vreodata. Vedem imperfectiunile pe care nimeni nu le observa. Din fericire, exista optiuni non-chirurgicale fiabile pentru toate acestea. Este evident ca preventia pacaleste timpul si impiedica formarea ridurilor care altfel ar fi aparut negresit. Momentul in care incepem aceste tratamente este decis de fiecare in parte, insa, atunci cand ne aflam intr-o reuniune de familie sau cand marcam “X” numar de ani de la incheierea scolii si marea majoritate a celor din jurul nostru arata semnificativ mai in varsta, unda de multumire care ne cuprinde merita efortul, va garantam.
Cel mai important lucru este sa consultati un medic specialist chirurg plastician sau dermatolog dacă luati în considerare oricare dintre aceste tratamente. Pentru mai multe detalii, cautati-ne fie pe adresa de email office@projectbeauty.ro, fie la telefon 0740929544.