PRP – Terapia vampir


PRP – platelet rich plasma, plasma imbogatita cu plachete, cunoscuta si ca “liftingul –vampir”, este o metoda apartinand medicinei regenerative cu o multitudine de aplicatii practice – ortopedie, tratamentul plagilor cronice, stomatologie, medicina estetica, etc, care presupune utilizarea sangelui propriu al pacientului, respectiv componentele acestuia numite trombocite (plachete sangvine), separate prin centrifugare. Trombocitele joaca un rol in oprirea sangerarii si repararea vaselor de sange si celulelor deteriorate din organism. Trombocitele contin substante numite factori de crestere care activeaza si intineresc celulele din organism. Factorii de crestere, atunci cand sunt eliberati, induc productia de colagen si generarea capilarelor noi pentru intinerirea pielii. Procedura nu are nici un risc de alergie sau infectii, este sigura si se bazeaza pe numarul mare de factori de crestere din trombocitele umane.

Efectele asteptate in medicina cosmetica

PRP este deosebit de eficienta in tratamentul ridurilor fine (indeosebi cele dificil de tratat prin metode conventionale, cum sunt ridurile de pe pleoapa inferioara, din jurul gurii si de pe gat), al cicatricilor post-acnee, al alopeciei, al discromiilor, precum si pentru cresterea elasticitatii si luminozitatii pielii.

Cum functioneaza?

Pentru inceput, vi se va recolta o cantitate mica de sange prin punctie venoasa.
Ulterior, proba de sange va fi introdusa intr-o centrifuga pentru a ii separa componentele specific, procesul avand o durata de cca 10-15 minute. In acest timp, medicul se va asigura ca sunteti pregatit pentru tratament, aplicand crema anestezica (daca este necesar, procedura este relativ nedureroasa) pe zonele in care se vor face injectiile multiple. Urmeaza injectarea propriu-zisa a plasmei imbogatita cu plachete obtinute prin centrifugare, fie ca atare, fie combinata cu diverse alte substante – cocktailuri de vitamine, acid hialuronic, etc, in functie de problemele specific ale fiecarui pacient. Intreaga procedura dureaza aproximativ 30 de minute.

Dupa tratament

Este posibil sa apara edem si eritem de intensitate mica in primele doua-trei zile. De asemenea, pot aparea echimoze usoare care se pot acoperi in totalitate cu machiaj. De obicei, tratamentul este foarte confortabil, iar rezultatele spectaculoase.
Injectarea PRP poate fi o terapie autonoma de regenerare, pentru imbunatatirea calitatii pielii si incetinirea pierderii de tesut cutanat asociata varstei, insa functioneaza bine si este adesea preferabil sa fie asociata cu alte proceduri estetice complementare, precum toxina botulinica, substantele de umplere, microneedling, etc.

Intrebari frecvente

Am nevoie de un test de piele inainte de terapia PRP?
Nu este necesara testarea pielii inainte de tratament.

Rezultatele sunt imediate?
Nu, rezultatele PRP nu sunt imediate. PRP necesita timp pentru a promova regenerarea colagenului, prin urmare un prim rezultat se evalueaza la aproximativ 2-3 saptamani dupa primul tratament, cand pielea dumneavoastra va avea un aspect mai sanatos, mai luminos si o textura mai fina, cu mai putine riduri. Rezultatele efective ale tratamentului vor varia de la pacient la pacient.

Cate tratamente sunt necesare?
Medicii nostri vor decide impreuna cu dumneavoastra numarul de sesiuni de tratament si cantitatea de plasma de care veti avea nevoie. De obicei, 2-3 injectari sunt suficiente, acestea fiind efectuate, in general, la 6 saptamani distanta.

Sunt injectiile dureroase?
Ca in cazul oricarei injectii, veti avea o usoara senzatie de micro-intepatura cu cantitati foarte mici de plasma, insa fiecare pacient poate opta pentru un anestezic local pentru a asigura confortul in timpul procedurii.

La ce ma pot astepta imediat dupa sesiunea de tratament?
Imediat dupa sesiunea de tratament cu PRP, s-ar putea sa apara roseata si poate o usoara umflare a zonei injectate si, eventual, vanatai, toate simptomele disparand in cateva ore pana la cateva zile. Fiecare pacient este diferit si reactioneaza diferit la injectii.

Cat de repede pot reveni la activitatile mele zilnice?
Majoritatea pacientilor se reintorc la rutina zilnica aproape imediat.

Cand voi putea aplica machiaj dupa tratament?
Machiajul poate fi aplicat la cateva ore dupa tratament daca nu sunt prezente complicatii.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail