REMODELAREA CORPORALĂ POSTNATALĂ – CE ÎNSEAMNĂ MOMMY MAKEOVER?

REMODELAREA CORPORALĂ POSTNATALĂ – CE ÎNSEAMNĂ MOMMY MAKEOVER?

Fără îndoială ați auzit termenul, dar poate nu știți exact despre ce este vorba. În realitate, Mommy Makeover este un termen inteligent de marketing – se referă în mod tradițional la o intervenție chirurgicală cosmetică combinată a sânilor (cel mai adesea o augmentare) cu o abdominoplastie, la o femeie care a avut copii și dorește să își recâștige silueta de dinainte de sarcină.

În practica mea, remodelarea corporală pentru mămici este adaptată la obiectivele fiecărei paciente în parte. Nu există reguli bătute in cuie de la care să nu putem devia. Și, credeți sau nu, nu este obligatoriu să fi fost însărcinată ca să faceți aceste proceduri – unele femei suferă schimbări ale corpului similare cu cele din sarcină doar în urma pierderii semnificative în greutate sau cu vârsta…

Deși unele mame revin cu ușurință exact la forma fizică de dinainte de bebe, majoritatea femeilor observă diverse modificări corporale după naștere. Acestea includ adesea o pierdere de volum si de formă la nivelul sânilor, care devin mai aplatizați și mai puțin fermi, vergeturi abdominale, separarea mușchilor peretelui abdominal de pe linia mediană – mușchii drepți abdominali – urmată de bombarea peretelui abdominal și nu în ultimul rând depuneri suplimentare de grăsime “încăpățânată” care persistă în ciuda unei diete sănătoase și a exercițiilor fizice regulate. Din păcate, multe dintre aceste schimbări sunt permanente și persistă, în ciuda faptului că mămica reușește să adopte apoi o dietă și un stil de viață sănătos … Vestea bună este că aici poate fi util un Mommy Makeover!

Este nevoie să includem întotdeauna o mărire a sânilor și o abdominoplastie? Nu. De fapt, remodelarea corporală postnatală poate consta din orice operații estetice ale sânilor, corpului sau feței, sau chiar poate să nu implice neapărat o intervenție chirurgicală.

Unele femei își doresc o reducție mamară sau un lifting de sâni, alte paciente nu au nici o nemulțumire legată de sâni, dar le preocupă aspectul burticii și șoldurile / coapsele.

Unele mame, în special după sarcini gemelare sau multiple, au o mulțime de vergeturi și încă arată ca și când ar fi însărcinate, deși copiii lor sunt în școala elementară! Aceste femei au nevoie de o abdominoplastie pentru a-și remodela peretele abdominal și a repoziționa corect drepții abdominali.

Pentru alte paciente, o labioplastie și puțină toxină botulinică ar putea fi suficiente.

Unele mame sunt preocupate de alte regiuni ale corpului, cum ar fi șoldurile și coapsele, brațele, grăsimea de pe gât sau aspectul tenului. Pentru ele avem opțiuni ca brahioplastia, liftingul de coapse, liposucția sau tratamentele de luminozitate a pielii, cum ar fi terapia cu lumină intens pulsată (IPL), radiofrecvența, peelingurile chimice medicale sau produsele specifice de ingrijire acasă.

În sfârșit, avem paciente interesate doar să își estompeze ridurile și să adauge din volumul pierdut în buze și / sau alte zone ale feței pentru a recăpăta un aspect mai tineresc și energizat. Pentru aceste mămici, Mommy Makeover ar putea implica doar un strop de toxină botulinică și / sau fillere dermice în cantități absolut decente pentru un aspect natural, niciodată cu modificări ale trăsaturilor doamnei în cauză.

Toate mamele sunt supereroine! Şi, în cele din urmă, fiecare remodelare corporală efectuată în practica mea este adaptată individual la corpul unei femei și la dorințele sale specifice, la anatomia sa particulară și, în mod realist, la perioada de timp pe care o are la dispoziție pentru recuperare. Când întâlnesc noi paciente, la prima consultație, discutăm în detaliu despre care sunt obiectivele lor și le cer să le ordoneze în ordinea importanței, astfel încât să ne putem concentra planul de tratament pe domeniile lor de îngrijorare. Dacă acestea sunt în primul rând sânii și burtica, atunci putem planifica o intervenție chirurgicală pentru a aborda aceste zone complementare în același timp.

Este inteligent și eficient să combinați procedurile de chirurgie estetică atunci când se poate, astfel încât să existe doar o singură anestezie și o singură perioadă de recuperare. Dar preocuparea mea numărul 1 pentru toți pacienții este siguranța, așa încât voi efectua întotdeauna numai acele proceduri pe care le consider indicate, numai în spitale acreditate, iar o ședere postoperatorie de o noapte este în general obligatorie, pentru monitorizare și îngrijire medicală de calitate.