Rinoplastia nechirurgicala


Desi nu este menita sa inlocuiasca interventia chirurgicala si nici nu poate realiza corectii definitive, rinoplastia nechirurgicala poate schimba semnificativ aspectul piramidei nazale atat la nivelul dorsumului (poate ascunde “cocoasa”, poate indrepta nasul “in sa”), cat si al varfului (il poate alungi si poate “ascuti” un nas turtit).
In cazul pacientilor care nu pot beneficia de interventii chirurgicale din motive medicale sau personale, rinoplastia nechirurgicala le poate oferi ocazia de a obtine corectia nazala dorita. De asemenea, pacientii care iau in considerare o rinoplastie chirurgicala pot „testa” aspectul inainte de a lua decizia definitiva de a se opera. Si, nu in ultimul rand, metoda este utila in cazul pacientilor care deja au fost operati, iar rezultatele nu coincid cu asteptarile. Trebuie subliniat faptul ca rinoplastia nechirurgicala nu poate rezolva problemele functionale si de respiratie si nici deviatiile severe.

Procedura presupune injectare de acid hialuronic, este scurta ca durata, are loc intr-un cabinet medical, nu intr-o sala de operatie, este in general confortabila si prezinta un grad mic de risc. Desi se poate realiza si fara anestezie, pentru pacientii cu un prag scazut de durere exista varianta anesteziei topice locale. Rezultatele sunt vizibile imediat, nu necesita nici un fel de perioada de recuperare si nu apar cicatrici.
Contraindicatiile rinoplastiei nechirurgicale sunt aceleasi ca in cazul oricarei injectari de acid hialuronic: infectii cutanate acute sau cronice, alergii la substantele din compozitia fillerului, sarcina si alaptarea. Pacientii care au suferit interventii chirurgicale ale piramidei nazale trebuie evaluati cu maxima atentie si tratati cu prudenta.

Orice procedura poate avea efecte secundare si complicatii. De cele mai multe ori acestea sunt minore si comune pentru orice injectare – echimoze si edem moderat pentru cateva zile. Acidul hialuronic injectat in cantitate prea mare poate fi vizibil sau palpabil sub piele, caz in care putem incerca un masaj usor sau putem „topi” produsul in exces cu hialuronidaza. Cel mai sever risc este cel de orbire, o complicatie extraordinar de rara, dar redutabila, asupra caruia toti pacientii trebuie informati anterior injectarii; poate aparea in cazul injectarii intraarteriale a acidului hialuronic, de aceea este extrem de important sa va adresati numai unui medic specializat, cu experienta vasta si cu o cunoastere perfecta a anatomiei locale.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail