Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica


Ce este toxina botulinica?

Toxina botulinica este o substanta produsa de o bacterie existenta in natura – Clostridium Botulinum. Ea a fost introdusa in anii ′60 pentru tratamentul afectiunilor neurologice, iar in 1989 s-a acceptat folosirea toxinei pentru tratamentul blefarospasmului si strabismului. In scop cosmetic se foloseste toxina botulinica tip A, purificata si diluata, care se injecteaza subcutanat pentru a minimiza sau sterge cu totul ridurile si liniile tegumentare. Atunci cand se folosesc doze mici de toxina, aceasta produce paralizia musculaturii faciale tinta, rezultand intr-un aspect neted si odihnit al fetei pacientului.
Popularitatea tratamentului cu toxina botulinica a crescut de-a lungul anilor din mai multe motive. Este mai putin invaziv decat un lifting facial si are rezultate imediate. Dupa un lifting apar echimozele si edemul care pot persista mai multe zile, iar semnele interventiei chirurgicale pot ramane vizibile cateva luni. Dupa injectarea de toxina botulinica, edemul se remite in una-doua zile, iar urmele post-intepatura dispar in 24 de ore. Toxina botulinica este mult mai ieftina si cu efecte mai rapide decat un lifting facial, se administreaza intr-un timp atat de scurt, incat tratamentul poate fi facut in pauza de pranz, iar rezultatele sunt reversibile, astfel ca, daca pacientul/pacienta nu este pe deplin multumit de aspectul sau, fata isi va recapata trasaturile obisnuite in trei-sase luni.

Exista fara indoiala si riscuri. Extrem de rar pot aparea reactii alergice la toxina botulinica. Tratamentul cu antibiotice poate predispune la reactii alergice, de aceea pacientii sunt sfatuiti sa comunice acest lucru doctorului inainte de injectare. Femeile insarcinate sau care alapteza sunt de asemenea sfatuite sa amane administrarea de toxina botulinica pana cand bebelusul nu mai este dependent de mama pentru a se hrani. Medicii nostri va vor informa asupra altor efecte adverse sau complicatii ale tratamentului in timpul primei consultatii. Toxina botulinica este fara dubiu o optiune mai atragatoare din multe puncte de vedere decat chirurgia estetica. Tratamentul este rapid, ieftin si nedureros. Daca luati in considerare chirurgia cosmetica, de ce n-ati incerca mai intai toxina botulinica? Echipa noastra de medici va va ajuta sa decideti daca tratamentul cu toxina botulinica este oportun pentru Dvs.

Programeaza o consultatie: 
Suna Acum sau Trimite E-Mail